Overslaan en naar de inhoud gaan

'Nog geen nieuwe deal tussen VDL Nedcar en BMW'

Geplaatst opvrijdag 13 september 2019 - 16:53

Het is vooralsnog niet zeker of er na 2022 BMW's van de band rollen bij VDL Nedcar in Born. De autofabriek en de Duitse autofabrikant onderhandelen over een nieuw contract.

"We zijn in gesprek met elkaar. Het is een zeer gewaardeerde partner, al jarenlang", zegt verkoopdirecteur van BMW Group Pieter Nota tegen BNR.

Geen deal
Inhoudelijk wil Nota er niet al te veel over kwijt. Enkel dat er nog geen nieuwe deal is. Mogelijk heeft de Brexit wel nog gevolgen voor de autofabriek in Born. "Als het tot invoertarieven komt, dan zal het wel zo zijn dat wij prijzen moeten verhogen. Bijvoorbeeld voor sommige MINI-modellen", aldus Noga.

Lees ook: VDL Nedcar: massaontslag en toch uitbreidingen, hoe kan dat?

Stakingen
Vorig jaar hebben medewerkers het werk bij Nedcar meermaals stilgelegd. Ze staakten voor een betere cao. Daardoor werd de productie teruggeschroefd en verloren duizend mensen hun baan.

Lees ook: Opnieuw acties bij VDL Nedcar

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen