Overslaan en naar de inhoud gaan

'Nog geen nieuwe deal tussen VDL Nedcar en BMW'

Geplaatst opvrijdag 13 september 2019 - 16:53

Het is vooralsnog niet zeker of er na 2022 BMW's van de band rollen bij VDL Nedcar in Born. De autofabriek en de Duitse autofabrikant onderhandelen over een nieuw contract.

"We zijn in gesprek met elkaar. Het is een zeer gewaardeerde partner, al jarenlang", zegt verkoopdirecteur van BMW Group Pieter Nota tegen BNR.

Geen deal
Inhoudelijk wil Nota er niet al te veel over kwijt. Enkel dat er nog geen nieuwe deal is. Mogelijk heeft de Brexit wel nog gevolgen voor de autofabriek in Born. "Als het tot invoertarieven komt, dan zal het wel zo zijn dat wij prijzen moeten verhogen. Bijvoorbeeld voor sommige MINI-modellen", aldus Noga.

Lees ook: VDL Nedcar: massaontslag en toch uitbreidingen, hoe kan dat?

Stakingen
Vorig jaar hebben medewerkers het werk bij Nedcar meermaals stilgelegd. Ze staakten voor een betere cao. Daardoor werd de productie teruggeschroefd en verloren duizend mensen hun baan.

Lees ook: Opnieuw acties bij VDL Nedcar

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen