Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nog geen nieuwe burgemeester voor Valkenburg

Geplaatst opdonderdag 5 januari 2017 - 6:23

Valkenburg moet nog zeker een jaar verder met een waarnemend burgemeester. Provincie en kabinet leggen de wens om de procedure voor de benoeming van een opvolger van Martin Eurlings weer op te starten, naast zich neer.

Gouverneur Theo Bovens heeft de raad van Valkenburg meegedeeld dat de procedure om een nieuwe burgemeester te benoemen in ieder geval dit jaar niet meer opnieuw wordt opgestart.

Waarnemer
Martin Eurlings is na zijn afscheid blijven zitten als waarnemer. De provincie moet uiterlijk 1 januari 2018 aangeven wat de bestuurlijke toekomst van de regio en Valkenburg zou moeten zijn. De gouverneur gaat nu een nieuwe waarnemend burgemeester aanstellen die tot 2018 aan het roer zal staan in Valkenburg.

Herindeling
De raad van Valkenburg aan de Geul heeft woest gereageerd op het bericht van gouverneur Bovens dat de procedure om tot een nieuwe burgemeester te komen niet wordt opgestart. De raad voelt zich geschoffeerd en ziet zijn vermoeden andermaal bevestigd dat de provincie Valkenburg richting herindeling wil dwingen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Officier' Eurlings blijft waarnemen in Valkenburg
Burgemeester Eurlings van Valkenburg moet ermee stoppen
Benoeming nieuwe burgemeester Valkenburg opgeschort
Meerssen en Valkenburg onderzoeken samenwerking
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen