Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog geen nieuwe burgemeester voor Valkenburg

Geplaatst opdonderdag 5 januari 2017 - 6:23

Valkenburg moet nog zeker een jaar verder met een waarnemend burgemeester. Provincie en kabinet leggen de wens om de procedure voor de benoeming van een opvolger van Martin Eurlings weer op te starten, naast zich neer.

Gouverneur Theo Bovens heeft de raad van Valkenburg meegedeeld dat de procedure om een nieuwe burgemeester te benoemen in ieder geval dit jaar niet meer opnieuw wordt opgestart.

Waarnemer
Martin Eurlings is na zijn afscheid blijven zitten als waarnemer. De provincie moet uiterlijk 1 januari 2018 aangeven wat de bestuurlijke toekomst van de regio en Valkenburg zou moeten zijn. De gouverneur gaat nu een nieuwe waarnemend burgemeester aanstellen die tot 2018 aan het roer zal staan in Valkenburg.

Herindeling
De raad van Valkenburg aan de Geul heeft woest gereageerd op het bericht van gouverneur Bovens dat de procedure om tot een nieuwe burgemeester te komen niet wordt opgestart. De raad voelt zich geschoffeerd en ziet zijn vermoeden andermaal bevestigd dat de provincie Valkenburg richting herindeling wil dwingen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Officier' Eurlings blijft waarnemen in Valkenburg
Burgemeester Eurlings van Valkenburg moet ermee stoppen
Benoeming nieuwe burgemeester Valkenburg opgeschort
Meerssen en Valkenburg onderzoeken samenwerking
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen