Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Nog geen nieuwe burgemeester voor Valkenburg

Geplaatst opdonderdag 5 januari 2017 - 6:23

Valkenburg moet nog zeker een jaar verder met een waarnemend burgemeester. Provincie en kabinet leggen de wens om de procedure voor de benoeming van een opvolger van Martin Eurlings weer op te starten, naast zich neer.

Gouverneur Theo Bovens heeft de raad van Valkenburg meegedeeld dat de procedure om een nieuwe burgemeester te benoemen in ieder geval dit jaar niet meer opnieuw wordt opgestart.

Waarnemer
Martin Eurlings is na zijn afscheid blijven zitten als waarnemer. De provincie moet uiterlijk 1 januari 2018 aangeven wat de bestuurlijke toekomst van de regio en Valkenburg zou moeten zijn. De gouverneur gaat nu een nieuwe waarnemend burgemeester aanstellen die tot 2018 aan het roer zal staan in Valkenburg.

Herindeling
De raad van Valkenburg aan de Geul heeft woest gereageerd op het bericht van gouverneur Bovens dat de procedure om tot een nieuwe burgemeester te komen niet wordt opgestart. De raad voelt zich geschoffeerd en ziet zijn vermoeden andermaal bevestigd dat de provincie Valkenburg richting herindeling wil dwingen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Officier' Eurlings blijft waarnemen in Valkenburg
Burgemeester Eurlings van Valkenburg moet ermee stoppen
Benoeming nieuwe burgemeester Valkenburg opgeschort
Meerssen en Valkenburg onderzoeken samenwerking
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen