Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog geen hoofdprijs voor Mark van Bommel

Geplaatst opzaterdag 4 augustus 2018 - 20:34

Mark van Bommel is er bij zijn officiële debuut als hoofdtrainer van PSV niet in geslaagd de Johan Cruijff Schaal te winnen.

De ploeg van de kersverse trainer uit Maasbracht verloor in eigen huis na strafschoppen van bekerwinnaar Feyenoord, dat ook vorig jaar met de prestigieuze prijs aan de haal ging. "Als je een finale verliest, ben je niet blij", zei Van Bommel bij Fox Sports. "Het is altijd rot als je een prijs kan pakken en dat niet doet, simpel."

Strafschoppen
In de wedstrijd in Eindhoven was de stand na negentig minuten nog steeds 0-0. Het was voor het eerst dat in een wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal niet gescoord werd. Strafschoppen moesten de beslissing brengen in het bloedhete stadion. De Rotterdammers waren beter vanaf de stip en versloegen de landskampioen met 6-5. Clasie schoot de beslissende penalty binnen. Ondanks de nederlaag was Van Bommel best tevreden over het optreden van zijn ploeg. "Met fases hebben we echt goed gespeeld. Bij balverlies veroverden we die steeds snel terug en van daaruit hebben we gevoetbald. We kwamen vaak goed tussen de linies, maar daar creëerden we weinig uit."

ABBA-principe
De strafschoppen werden genomen volgens het zogeheten ABBA-principe. Feyenoord begon, waarna PSV twee strafschoppen moest nemen en daarna de Rotterdammers weer twee. Zo ging het door tot Clasie voor de beslissing zorgde.

Volg het Solar Weekend Festival in Roermond via de festivalrubriek van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen