Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog geen duidelijkheid over einde van voetbalseizoen

Geplaatst opdinsdag 24 maart 2020 - 17:07

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft de KNVB laten weten dat het voetbalseizoen vooralsnog niet ten einde hoeft te zijn.

Het advies van het RIVM met betrekking tot sport is ongewijzigd en loopt dus tot en met 6 april en niet tot 1 juni, zoals is ingesteld voor evenementen in Nederland. Sport valt in binnen dezelfde richtlijnen als bijvoorbeeld onderwijs en horeca. Ook daar is 6 april het eerstvolgende meetmoment.

Gezondheid belangrijkste
Marco Bogers, algemeen directeur van VVV-Venlo, laat weten dat de KNVB en dus ook de clubs de richtlijn van het RIVM en het ministerie zullen blijven volgen. "Het allerbelangrijkste is de gezondheid van alle mensen in deze zware tijd, voetbal komt pas ver daarna. Als VVV-Venlo voeren we op dit moment constructieve gesprekken met de collega-clubs en de KNVB en ook via die gedachte dat de gezondheid in alle gevallen voorop staat," aldus Bogers.

Hoop
Door het bericht van het ministerie van VWS mogen de clubs en de KNVB een sprankje hoop houden dat de competities in ere-en eerste divisie kunnen worden uitgespeeld. Daarover komt rond 6 april meer duidelijkheid, maar Bogers rekent zich zeker niet rijk: "We overleggen elke dag met de KNVB en de clubs uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie en we kunnen ook niets anders dan afwachten, want we hebben de ontwikkeling van het coronavirus helaas niet in de hand. Dat afwachten is uiteraard niet prettig, want net als de wereld om ons heen staat de bedrijfstak betaald voetbal nu volledig stil. Maar we hebben simpelweg geen andere keus en daar moeten we mee dealen. We proberen zo goed als mogelijk voor te sorteren op de ontwikkelingen die gaan komen."

Uiteindelijk zijn er drie scenario's denkbaar
* de competities worden uitgespeeld vóór 30 juni en dan tot 1 juni zonder publiek
* de competities worden uitgespeeld na 30 juni
* de competities worden helemaal niet uitgespeeld

UEFA
De internationale voetbalbond UEFA bekijkt ondertussen de mogelijkheid om de restanten van alle Europese competities gelijktijdig te laten verlopen en onderzoekt alle gevolgen die ieder scenario heeft. Zoals de consequenties van aflopende contracten bij spelers of het maken van begrotingen door clubs. Dat krijgt dus allemaal in de komende weken een vervolg.

Hart onder de riem
Ook staken alle aanvoerders uit de Eredivisie en de Keukenkampioen Divisie via verschillende video's de zorgverleners een hart onder de riem.

Kijk hieronder naar het filmpje met onder meer Danny Post van VVV-Venlo, Wessel Dammers van Fortuna Sittard en de Limburgers Bryan Linssen van Vitesse en Willem Janssen van FC Utrecht.

Video: Eredivisie

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen