Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog geen duidelijkheid over einde van voetbalseizoen

Geplaatst opdinsdag 24 maart 2020 - 17:07

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft de KNVB laten weten dat het voetbalseizoen vooralsnog niet ten einde hoeft te zijn.

Het advies van het RIVM met betrekking tot sport is ongewijzigd en loopt dus tot en met 6 april en niet tot 1 juni, zoals is ingesteld voor evenementen in Nederland. Sport valt in binnen dezelfde richtlijnen als bijvoorbeeld onderwijs en horeca. Ook daar is 6 april het eerstvolgende meetmoment.

Gezondheid belangrijkste
Marco Bogers, algemeen directeur van VVV-Venlo, laat weten dat de KNVB en dus ook de clubs de richtlijn van het RIVM en het ministerie zullen blijven volgen. "Het allerbelangrijkste is de gezondheid van alle mensen in deze zware tijd, voetbal komt pas ver daarna. Als VVV-Venlo voeren we op dit moment constructieve gesprekken met de collega-clubs en de KNVB en ook via die gedachte dat de gezondheid in alle gevallen voorop staat," aldus Bogers.

Hoop
Door het bericht van het ministerie van VWS mogen de clubs en de KNVB een sprankje hoop houden dat de competities in ere-en eerste divisie kunnen worden uitgespeeld. Daarover komt rond 6 april meer duidelijkheid, maar Bogers rekent zich zeker niet rijk: "We overleggen elke dag met de KNVB en de clubs uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie en we kunnen ook niets anders dan afwachten, want we hebben de ontwikkeling van het coronavirus helaas niet in de hand. Dat afwachten is uiteraard niet prettig, want net als de wereld om ons heen staat de bedrijfstak betaald voetbal nu volledig stil. Maar we hebben simpelweg geen andere keus en daar moeten we mee dealen. We proberen zo goed als mogelijk voor te sorteren op de ontwikkelingen die gaan komen."

Uiteindelijk zijn er drie scenario's denkbaar
* de competities worden uitgespeeld vóór 30 juni en dan tot 1 juni zonder publiek
* de competities worden uitgespeeld na 30 juni
* de competities worden helemaal niet uitgespeeld

UEFA
De internationale voetbalbond UEFA bekijkt ondertussen de mogelijkheid om de restanten van alle Europese competities gelijktijdig te laten verlopen en onderzoekt alle gevolgen die ieder scenario heeft. Zoals de consequenties van aflopende contracten bij spelers of het maken van begrotingen door clubs. Dat krijgt dus allemaal in de komende weken een vervolg.

Hart onder de riem
Ook staken alle aanvoerders uit de Eredivisie en de Keukenkampioen Divisie via verschillende video's de zorgverleners een hart onder de riem.

Kijk hieronder naar het filmpje met onder meer Danny Post van VVV-Venlo, Wessel Dammers van Fortuna Sittard en de Limburgers Bryan Linssen van Vitesse en Willem Janssen van FC Utrecht.

Video: Eredivisie

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen