Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog geen duidelijkheid over concerten André Rieu na drama

Geplaatst opvrijdag 23 december 2016 - 11:36

Het is nog onduidelijk of het overlijden van trombonist Ruud Merx gevolgen heeft voor de concerten van André Rieu en het Johann Strauss Orkest.

Woordvoerder Pierre Rieu, zoon van de Maastrichtse violist, zegt dat iedereen nog te zeer aangeslagen is door het overlijden van Merx. "We kunnen allemaal nog niet helder nadenken. Komende week is eerst de uitvaart. Over hoe we verder gaan, kan ik nu nog niets zeggen."

Lees ook: Trombonist (47) van orkest André Rieu overleden

Ziggo Dome
De aftrap voor het nieuwe jaar staat op 7 januari gepland in
Ziggo Dome in Amsterdam. De dagen erna staan concerten in Brussel en München op het programma. Eind komende week verwacht Pierre Rieu te kunnen zeggen of die concerten gewoon doorgaan.

Lees ook: Plek voor 10.000 bezoekers bij nieuwjaarsconcert Rieu

Hartinfarct
D
e 47-jarige Maastrichtse trombonist Merx kreeg afgelopen zaterdag een hartinfarct tijdens een tour door Engeland. De resterende concerten van de Britse tour werden afgelast. Merx overleed uiteindelijk in het ziekenhuis in Maastricht. Hij was sinds 1994 lid van het Johann Strauss Orkest.

Lees ook: André Rieu eert overleden orkestlid op Facebook

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Volle Rodahal herdenkt overleden trombonist orkest Rieu
Eerste concert Rieu na drama: 'Gelukkig is de kop eraf'
André Rieu eert overleden orkestlid op Facebook
Nieuwjaarsconcert André Rieu te zien op het witte doek
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen