Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog geen duidelijkheid over concerten André Rieu na drama

Geplaatst opvrijdag 23 december 2016 - 11:36

Het is nog onduidelijk of het overlijden van trombonist Ruud Merx gevolgen heeft voor de concerten van André Rieu en het Johann Strauss Orkest.

Woordvoerder Pierre Rieu, zoon van de Maastrichtse violist, zegt dat iedereen nog te zeer aangeslagen is door het overlijden van Merx. "We kunnen allemaal nog niet helder nadenken. Komende week is eerst de uitvaart. Over hoe we verder gaan, kan ik nu nog niets zeggen."

Lees ook: Trombonist (47) van orkest André Rieu overleden

Ziggo Dome
De aftrap voor het nieuwe jaar staat op 7 januari gepland in
Ziggo Dome in Amsterdam. De dagen erna staan concerten in Brussel en München op het programma. Eind komende week verwacht Pierre Rieu te kunnen zeggen of die concerten gewoon doorgaan.

Lees ook: Plek voor 10.000 bezoekers bij nieuwjaarsconcert Rieu

Hartinfarct
D
e 47-jarige Maastrichtse trombonist Merx kreeg afgelopen zaterdag een hartinfarct tijdens een tour door Engeland. De resterende concerten van de Britse tour werden afgelast. Merx overleed uiteindelijk in het ziekenhuis in Maastricht. Hij was sinds 1994 lid van het Johann Strauss Orkest.

Lees ook: André Rieu eert overleden orkestlid op Facebook

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Volle Rodahal herdenkt overleden trombonist orkest Rieu
Eerste concert Rieu na drama: 'Gelukkig is de kop eraf'
André Rieu eert overleden orkestlid op Facebook
Nieuwjaarsconcert André Rieu te zien op het witte doek
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen