Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog geen duidelijkheid over coalitie Stein

Geplaatst opvrijdag 13 april 2018 - 9:56

In Stein zijn nog meerdere coalities mogelijk.

Dat concludeert informateur Peter Claessen van de lokale partij DOS (Democratisch Onafhankelijken Stein) op basis van de gesprekken die hij de afgelopen weken heeft gevoerd.

Om de tafel
DOS zat met CMB (Communiceren Met Burgers), Steins Belang, CDA en VVD om de tafel. Volgens Claessen waren de belangrijkste thema's daarbij het al dan niet bouwen van woningen in het gebied Bramert-Noord in Urmond en de toekomst van het Steinerbos en van het sociale werkvoorzieningschap voor de Westelijke Mijnstreek, Vixia.

"Dat zal niemand verbazen want dat waren ook de punten die in de verkiezingscampagne de boventoon voerden", aldus Claessen.

Varianten
Hij zegt dat er ook 'globaal van gedachten is gewisseld' over de mogelijke samenstelling van het nieuwe college van B&W in diverse varianten. De partijen gaan nu met hun achterban de stand van zaken op een rijtje zetten. In de loop van volgende week zou er dan meer duidelijkheid moeten komen.

Als grootste partij met acht zetels heeft DOS het voortouw bij de onderhandelingen.

Sinds juli 2016 bestaat de coalitie uit DOS, Steins Belang en CDA. Na de verkiezingen is die combinatie nog goed voor 12 van de 21 zetels.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen