Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog geen duidelijkheid over coalitie Stein

Geplaatst opvrijdag 13 april 2018 - 9:56

In Stein zijn nog meerdere coalities mogelijk.

Dat concludeert informateur Peter Claessen van de lokale partij DOS (Democratisch Onafhankelijken Stein) op basis van de gesprekken die hij de afgelopen weken heeft gevoerd.

Om de tafel
DOS zat met CMB (Communiceren Met Burgers), Steins Belang, CDA en VVD om de tafel. Volgens Claessen waren de belangrijkste thema's daarbij het al dan niet bouwen van woningen in het gebied Bramert-Noord in Urmond en de toekomst van het Steinerbos en van het sociale werkvoorzieningschap voor de Westelijke Mijnstreek, Vixia.

"Dat zal niemand verbazen want dat waren ook de punten die in de verkiezingscampagne de boventoon voerden", aldus Claessen.

Varianten
Hij zegt dat er ook 'globaal van gedachten is gewisseld' over de mogelijke samenstelling van het nieuwe college van B&W in diverse varianten. De partijen gaan nu met hun achterban de stand van zaken op een rijtje zetten. In de loop van volgende week zou er dan meer duidelijkheid moeten komen.

Als grootste partij met acht zetels heeft DOS het voortouw bij de onderhandelingen.

Sinds juli 2016 bestaat de coalitie uit DOS, Steins Belang en CDA. Na de verkiezingen is die combinatie nog goed voor 12 van de 21 zetels.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen