Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog geen doorbraak in onderhandelingen Sittard-Geleen

Geplaatst opzondag 29 april 2018 - 10:46

Er is nog geen doorbraak bij de coalitie-onderhandelingen in Sittard-Geleen.

De lokale partij GOB, CDA, VVD en het Progressief Blok hebben zaterdag rond de tafel gezeten.

Spanningen
"Maar de spanningen tussen de partijen blijven vooralsnog", aldus GOB-voorman en wethouder Pieter Meekels. Daarom is er op dit moment nog geen duidelijkheid, zo zegt hij. Meekels heeft de komende dagen met iedere partij apart nog gesprekken. Halverwege deze week moet er dan helderheid zijn over welke kant het op gaat.

Lees ook: Progressief blok Sittard-Geleen toch weer aan tafel

Andere bestuurscultuur
Het Progressief Blok bestaat uit GroenLinks, SP, PvdA en de lokale partij DNA. Zij zeggen te gaan voor een andere bestuurscultuur.

Eerder gaven zij aan dat dat onmogelijk zou zijn met het CDA, maar op aandringen van GOB bleken ze bereid alsnog te praten, ook met het CDA erbij. Maar tot resultaat heeft dat eerste gesprek dus niet geleid.

Voortouw
Een eventuele coalitie van GOB, CDA, VVD en Progressief Blok kan rekenen op 27 van de 37 raadszetels. Het GOB heeft als grootste partij het voortouw bij de onderhandelingen.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen