Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog geen datum kort geding V&D Roermond

Geplaatst opwoensdag 4 februari 2015 - 12:07

Voor het kort geding waarmee beleggingsmaatschappij ProWinko warenhuis V&D uit zijn pand in Roermond wil zetten, is nog geen datum vastgesteld.

Dit liet een woordvoerster van de rechtbank in Roermond woensdag weten.

Ontruimen
De winkeleigenaar gaat er niet mee akkoord dat het warenhuis vier maanden geen huur wil betalen en vervolgens een 40 procent lagere huur wil dan nu. Het noodlijdende V&D heeft alle eigenaren van zijn panden gevraagd met die maatregel in te stemmen om het hoofd boven water te houden. ProWinko wil daar echter niet aan meewerken en eist ontruiming van het filiaal.

Vrijdag uitspraak
Volgens advocaat Albert Flesseman van de vastgoedeigenaar zal de zaak vermoedelijk pas komende week dienen. Het is ook nog de vraag hoe de rechter in Amsterdam beslist in een ander kort geding van vastgoedeigenaar IEF Capital tegen V&D. Deze wil vier warenhuizen laten sluiten. De uitspraak in die zaak is vrijdag.

4 miljoen winst
Prowinko kocht het pand in Roermond in 2008 voor 18 miljoen euro van V&D. "V&D heeft 4 miljoen winst gemaakt op die deal", aldus directeur Max Vorst van ProWinko. "En nu willen ze ook nog minder huur betalen. Dat is onacceptabel. Wij moeten ook onze verplichtingen aan de bank nakomen.''

Ultimatum
V&D krijgt mogelijk nog een kort geding aan zijn broek. De vakbonden hebben de keten gesommeerd om het loonoffer van 5,8 procent dat V&D verlangt van zijn personeel, en andere maatregelen in te trekken. Gebeurt dit niet, dan stappen ze naar de rechter. Het ultimatum dat de bonden hebben gesteld, verloopt woensdagmiddag.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ook V&D Roermond voor de rechter gesleept
V&D Roermond weer open na stroomstoring
Kort geding tegen V&D Roermond uitgesteld
'Kaartverkoop Solar ingestort door rechtszaak'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen