Overslaan en naar de inhoud gaan

'Nog geen conclusies over oorzaak havenbranden'

Geplaatst opvrijdag 23 januari 2015 - 17:01

De politie wil nog geen conclusies trekken over de oorzaak van de branden in de jachthavens van Roermond en Wessem.

Dat werd vrijdagmiddag duidelijk tijdens een informatiebijeenkomst in Heel waar eigenaars van boten, beheerders van werven en havens en watersporters waren uitgenodigd. In totaal 53 mensen lieten zich bijpraten over de recente havenbranden door onder meer burgemeester Strous van Maasgouw en wethouder IJff van Roermond.

Weg afsluiten
De aanwezigen werden bijgepraat over het onderzoek en kregen te horen wat de mogelijkheden zijn om te voorkomen dat ook andere jachthavens in vlammen opgaan. Zo wordt er gedacht aan het 's nachts afsluiten van de weg naar Hatenboer, waar ook een jachthaven is.

Onderzoek
De reden van de bijeenkomst in cultureel centrum Don Bosco zijn de recente branden bij Midden-Limburgse jachthavens. Sinds begin december heeft er brand gewoed in drie havens en hebben twee keer boten in brand gestaan in Ohé en Laak.
Van de allereerste brand in Herten staat vast dat die is aangestoken, van de andere branden is de oorzaak nog niet bekend. De recherche is met een groot team bezig met het onderzoek.

Door de brand in de Roermondse jachthaven Het Steel kwam in een groot deel van de stad asbest terecht.

Lees ook: Gemeenten willen onrust havenbranden wegnemen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Brand jachthaven Wessem bij Opsporing Verzocht
Havenbrand Wessem (januari 2016)
Sporenonderzoek jachthaven Wessem afgerond
'Opsporing Verzocht': drie tips over havenbranden
Geen link tussen havenbrand Well en eerdere bootbranden
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen