Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog geen besluit over zandwinning in Hommert

Geplaatst opdinsdag 3 mei 2016 - 11:30

Het provinciebestuur heeft nog geen besluit genomen over een eventuele zandwinning in het gebied Hommert in Vaesrade door het bedrijf L'Ortye.

In antwoord op vragen van SP-statenlid Math Voncken schrijft D66-gedeputeerde Hans Teunissen dat "er nog geen belangenafweging heeft plaatsgevonden".

Ontgronding
De gedeputeerde zegt dat er een 'inspanningsverplichting' is afgegeven aan L'Ortye om mee te werken aan de ontgronding. Tegelijk heeft hij ook oog voor het gebrek aan draagvlak bij omwonenden die vrezen voor grote overlast, zo is zijn boodschap.

Afspraken
Teunissen stelt wel ronduit dat er geen sprake van is dat L'Ortye in het verleden bij een eerdere zandwinning in het gebied afspraken over herinrichting niet is nagekomen. De SP had dat beweerd.

Gewijzigd
Wel is het volgens hem zo dat de afspraken over die herinrichting zijn gewijzigd, omdat de Hommert deel is gaan uitmaken van het tracé van de Buitenring Parkstad. Dat was bij de oorspronkelijke afspraken nog niet duidelijk. "De firma L'Ortye heeft zich in deze correct aan alle afspraken gehouden", aldus de gedeputeerde in zijn antwoord.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

zandwinning vaesrade hommert beekdaelen stock (26 aug 2020)
Beekdaelen in verzet tegen zandafgraving Vaesrade
SP bezorgd over zandwinning in Vaesrade
Man met wapen in gestolen auto in Vaesrade
Buurthuis Vaesrade onzeker
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen