Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog even en Roy Curvers hangt zijn wielrenfiets aan de wilgen

Geplaatst opvrijdag 16 augustus 2019 - 18:00

Roy Curvers zet bijna een punt achter zijn wielrencarrière. De BinckBanckTour is zijn laatste grote wedstrijd.

Vrijdag start de rit in Riemst en gaan ze via zijn woonplaats Roggel, naar Venray.

Niveau bijbenen
Na de rit door eigen dorp fietst de wielrenner van Team Sunweb nog een paar kleinere wedstrijden in het buitenland. "Het is mooi geweest. Er komt een eind aan alle mooie dingen. Ik voel ook dat het allemaal niet meer vanzelf gaat en dat het veel moeite kost om het niveau te halen wat ik wil.

Hoogtepunt carrière
Eén hoogtepunt kan de wielrenner niet noemen. "Ik heb al vrij snel de beslissing genomen om het grootste deel van het jaar in dienst te rijden. Dan zijn je hoogtepunten dingen die je bereikt als ploeg. In de Tour de France winnen met Marcel Kittel en met Tom Dumoulin een Giro rijden zijn supermooie ervaringen."

Achter de schermen
Curvers denkt niet dat hij in een zwart gat valt als hij de wiel
renfiets aan de wilgen hangt. Hij gaat eerst tijd doorbrengen met zijn gezin, maar denkt nu al na over de toekomst. "Ik ben bezig om volgend jaar bij de ploeg betrokken te blijven. Hoe dat ingevuld gaat worden zijn we nog over aan het brainstormen."

Kennis
Volgens Michiel Elijzen van Team Sunweb heeft Curvers het maximale uit zijn carrière gehaald. "Hij is best laat prof geworden. Als je ziet hoe lang zijn carrière nog is geweest kon je dat alleen doen als je een voorbeeldige ploegmaat bent of een veelwinnaar. Dat laatste is Roy niet dus het eerste moet hij wel zijn", zegt Elijzen. "Roy is zeker iemand die geliefd is door heel de ploeg en zeker ook in het peloton. Zijn kennis gaat niet verloren, hopelijk kunnen we daar nog iets mee.

Curvers werd vrijdag 34ste in de etappe van de BinckBank Tour tussen Riemst en Venray.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen