Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog eens zes ton minder voor fietspad Leisure Lane

Geplaatst opdinsdag 16 juni 2020 - 18:40

Het toeristische fietspad Leisure Lane door Parkstad moet nog eens voor zes ton minder worden aangelegd.

Dat er nog minder geld voor de Leisure Lane beschikbaar is, komt omdat de bijdrage van de gemeente Brunssum zes ton lager ligt dan waar tot nu toe van was uitgegaan.

8,3 miljoen
Dat heeft te maken met een wijziging van het traject in het verleden, maar de consequentie daarvan was niet verwerkt in de totale bijdrage van de zes gemeenten. Die hielden het zelf nog steeds op 8,3 miljoen euro.

Definitieve overeenkomst
Half februari besliste het Limburgs Parlement al dat de provinciale bijdrage twee miljoen euro lager wordt. Het totale budget voor het 33 kilometer lange fietspad bedraagt nu 22,6 miljoen euro. Versoberingen zijn niet uitgesloten. Maandag hebben alle betrokken partijen een definitieve samenwerkingsovereenkomst getekend. Het gaat dan om de provincie, het samenwerkingsverband IBA Parkstad en de gemeenten Heerlen, Kerkrade, Beekdaelen, Brunssum, Landgraaf en Simpelveld.

Tekort opvangen
"Bij een check door de provincie van wat er daadwerkelijk in de begrotingen van de gemeenten is vastgelegd, bleek dat er in totaal 7,7 miljoen was gereserveerd", zo schrijven de gedeputeerden Andy Dritty en Carla Brugman in een mededeling aan het Limburgs Parlement. Vervolgens is er bij de gemeenten op aangedrongen om extra geld aan hun gemeenteraden te vragen om het tekort op te vangen. "Dit bleek voor de gemeenten een onwenselijk en onhaalbaar scenario te zijn", zo melden de gedeputeerden. Daarom is door alle partijen besloten om de Leisure Lane dan maar voor 22,6 miljoen aan te leggen. Eventueel met versoberingen als dat na de aanbesteding noodzakelijk blijkt te zijn.

Beekdaelen
Verder is afgesproken dat de aanleg van het toeristisch fietspad in Beekdaelen naar voren wordt gehaald en eind deze maand wordt aanbesteed tegen de laagst mogelijke prijs. Aan de hand daarvan wordt in de tweede helft van dit jaar bekeken hoe de Leisure Lane er als totaal gaat uitzien. Vervolgens worden de overige delen aanbesteed. "We staan nu op het punt om te starten met de daadwerkelijke aanleg. Afspraken tussen partijen zijn vastgelegd. Naar verwachting is de Leisure Lane eind 2023 geheel gereed", aldus Dritty en Brugman.

Naast de bijdragen van de zes Parkstadgemeenten van 7,7 miljoen, draagt de provincie 11,5 miljoen bij en IBA Parkstad 3,5 miljoen.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen