Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog eens 400 studentenwoningen gericht op Aken in Vaals

Geplaatst opwoensdag 25 augustus 2021 - 15:01

Studentenhuisvesting Xior wil ruim 400 studentenwoningen bouwen in Vaals, in de buurt van een al bestaand studentencomplex van het bedrijf. Xior investeert 35 miljoen in de bouw.

Vaals is in trek voor de groeiende studentenpopulatie in de Duitse universiteitsstad. Het ligt dicht bij de grens en huurders vallen onder het Nederlandse huursubsidiesysteem.

Drielandenpunt
Xior koopt een perceel met een oppervlakte van ruim 10.000 vierkante meter aan de Selzerbeeklaan in de buurt van het drielandenpunt. De nieuwe woningen worden dichtbij de bestaande studentenresidentie Katzensprung gebouwd, een twee woningcomplexen die onder een gezamenlijke vastgoedportefeuille valt van Xior en vastgoedontwikkelaar LIFE. Dit brengt het totaal aantal kamers van de bedrijven op 870 in Vaals.

Lees ook: Vaals bouwt 461 woningen voor studenten uit Duitsland

1,6 miljard
Het bedrijf wacht nog op de bestemmingswijziging en omgevingsvergunning. Xior is gespecialiseerd in studentenhuisvesting en actief in Belgiƫ, Spanje en Portugal. De totale vastgoedportefeuille bedraag 1,6 miljard euro.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen