Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog een record gesneuveld: warmste eerste septemberhelft

Geplaatst opdonderdag 15 september 2016 - 16:39

De eerste helft van september was het recordwarm in Limburg. De gemiddelde temperatuur, berekend over dag en nacht, lag maar liefst vijf graden hoger dan normaal en dat is extreem.

Volgens Meteo Limburg is het sinds 1946 niet meer zo warm geweest in de eerste vijftien dagen van september.

Hittegolf
Voor het weerstation in Arcen was het donderdagmiddag met 31 à 32 graden al de vierde tropische septemberdag op rij. Daar was donderdag dan ook al sprake van een hittegolf, de derde van deze zomer.

Lees ook: Hittegolf in september: zeldzaam, maar we hebben 'm

Woensdag en donderdag bleef de temperatuur op het weerstation van Maastricht Aachen Airport net onder de 30 graden steken. Daardoor bleef Zuid-Limburg verstoken van een hittegolf.

Toename
Op de zandgronden en in de dalen van Zuid-Limburg komen hittegolven vaker voor dan op het hoger gelegen plateau van de luchthaven. Ter vergelijking: sinds 1990 telde het KNMI-weerstation in Beek 20 hittegolven, tegenover 32 in Arcen.

Sinds de jaren negentig is het aantal hittegolven, ook op de luchthaven in Beek, explosief toegenomen.

Afgelopen
Vrijdag blijft de temperatuur naar verwachting onder de 25 graden steken. Daarmee komt er een einde aan de hittegolf. Bekijk hier de uitgebreide weersvooruitzichten voor de komende dagen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zomer Hitte Hittegolf
Warmterecord voor grootste deel van Limburg
Zomer hitte hittegolf zon Susteren Hommelheide Europarcs Resort Limburg (11 aug 2020)
Bijzonder: negen tropische dagen op rij in Limburg
Winnaar Getal van het Jaar: hitterecord 38,2 graden in Arcen
14 graden op 2 december: weer een weerrecord
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen