Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog een prijsje voor Fortuna: Bronzen Stier voor Braga

Geplaatst opwoensdag 2 mei 2018 - 15:00

Enkele dagen na de promotie naar de Eredivisie en de daarbij horende festiviteiten, mag Fortuna Sittard opnieuw een trofee aan de prijzenkast toevoegen.

Coach Claudio Braga is namelijk gekroond tot beste coach van de vierde periode in Jupiler League en krijgt daarvoor een zogeheten Bronzen Stier.

Ongeslagen
​Braga leidde, samen met assistent-trainer Kevin Hofland, Fortuna na zestien jaar terug naar de Eredivisie. De opvolger van de in februari aan de kant gezette Sunday Oliseh verloor sinds zijn aantreden geen enkel duel: tien overwinningen en vier gelijke spelen. Fortuna won daarmee, na de tweede periode, formeel ook de vierde periode.

Schuurs genomineerd
​Perr Schuurs was genomineerd als beste speler van de vierde periode, maar die eer ging aan de neus van de Fortuna-captain voorbij: De Graafschap-aanvaller Tarik Tissoudali ging met de prijs aan de haal. Mart Lieder (FC Eindhoven) werd topscorer van de vierde periode, Nikolai Laursen (Jong PSV) werd gekozen tot grootste talent.

Collectie
Fortuna heeft dit seizoen al een uitgebreide collectie aan Bronzen Stieren opgebouwd: Perr Schuurs (grootste talent eerste periode), Sunday Oliseh (beste coach eerste periode) en Lisandro Semedo (beste speler tweede periode) werden eerder al met zo'n bokaaltje onderscheiden.

Gouden Stier
De onderscheiden Fortunezen komen ook automatisch in aanmerking voor een Gouden Stier in die categorieën. De gouden varianten worden uitgereikt aan de beste speler, beste coach, topscorer en grootste talent van het seizoen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen