Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog één jaar subsidie voor project Traffic Informers

Geplaatst opdinsdag 7 april 2020 - 22:48

Het project Traffic Informers krijgt nog één keer 75.000 euro subsidie van de provincie. Daarna moet het na twintig jaar op eigen benen verder.

Het project houdt in dat voor het leven getekende verkeersslachtoffers hun verhaal vertellen aan middelbare scholieren.

Lessen
De subsidie is, zoals altijd, bedoeld om dit jaar het geven van die lessen mogelijk te maken, onder meer door het regelen van vervoer. Maar een deel van het geld gaat dit keer ook naar een onderzoek over de verzelfstandiging van Traffic Informers.

Toezegging
In een mededeling aan het Limburgs Parlement schrijft gedeputeerde Carla Brugman dat ze daarmee uitvoering geeft aan een toezegging aan het Limburgs Parlement. Die hield in dat bekeken zou worden of het project nog één laatste jaar zou kunnen doorlopen met subsidie van de provincie. "Daarna zou dit een op zichzelf staand initiatief moeten worden waarbij de financiële ondersteuning niet meer nodig is", aldus Brugman.

Gedragsverandering
Het provinciebestuur wil vanaf volgend jaar stoppen met de subsidie omdat het project Traffic Informers niet zou leiden tot gedragsverandering in het verkeer van middelbare scholieren, ondanks dat de verhalen wel emoties oproepen.

Resultaat
Gedeputeerde Brugman verwacht dat een andere manier van werken op het gebied van verkeersveiligheid meer resultaat oplevert en het gedrag van jongeren verandert.

Een meerderheid van het Limburgs Parlement steunt haar hierin, zo bleek begin oktober vorig jaar.

Lees ook: Provincie trekt stekker uit Traffic Informers-project

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen