Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog drie aanhoudingen na schietpartij Brunssum

Geplaatst opvrijdag 29 mei 2020 - 13:45

De politie heeft nog eens drie mensen aangehouden in verband met de schietpartij in Brunssum woensdagavond. Ook is de tweede auto opgespoord waar de politie naar op zoek was.

De nieuw aangehouden verdachten zijn een man van 24 uit Brunssum, een 35-jarige Schinveldenaar en een 21-jarige man uit Jabeek.

In de cel
Na de schietpartij woensdagavond waren al een 19-jarige Brunssumer en een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats opgepakt in verband met de zaak. Zij zaten in een van de auto's die bij het incident betrokken waren. In totaal zitten nu dus vijf mensen vast.

De politie heeft ook de tweede auto aangetroffen waar naar gezocht werd. Nader onderzoek moet uitwijzen wat er precies is voorgevallen die bewuste avond.

Straatruzie
De schietpartij op de Platostraat in de Brunssumse wijk Treebeek was het gevolg van een ruzie tussen de inzittenden van twee auto's. Een omwonende filmde de luidruchtige ruzie, toen de kemphanen plots uit elkaar stoven en er zes schoten werden gelost.

Lees ook: Video: zes keer geschoten na straatruzie in Brunssum

Tweede incident in korte tijd
Het is het tweede schietincident in korte tijd in de wijk Treebeek. In de nacht van 22 op 23 mei werd een auto beschoten in de Schildstraat.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen