Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog dit jaar start bouw Fort van Venlo

Geplaatst opdinsdag 28 maart 2017 - 7:00

De plannen voor het Venlose kazerneterrein zijn, licht aangepast, definitief goedgekeurd door het college in Venlo.

Daarmee is de weg vrij om na de zomervakantie te beginnen met de bouw van het Leisure Dome en de markthallen, schrijft De Limburger. In 2019 moet alles klaar zijn.

Lees ook: Groen licht voor kazerneplan Venlo met kabelbaan

Overkapping geschrapt
Belangrijkste wijziging in de plannen is het schrappen van de glazen overkapping tussen de markthallen, die worden gevestigd in vier oude kazernegebouwen. Die overkapping was niet alleen duur, maar zorgde er bovendien voor dat de ruimte, vanwege strenge veiligheidsvoorschriften, niet gebruikt kan worden voor markten.

Leisure Dome
Het geld op het Fort van Venlo gaat in eerste instantie verdiend worden met de Leisure Dome. Daar moeten onder meer een bioscoop, wereldrestaurant, indoor-golfbaan en speelparadijs komen. Zo'n hal met daarin verschillende activiteiten staat ook in Kerkrade.

Twee poorten
Het oorspronkelijke plan om het publiek voor de markthallen en de Leisure Dome door één poort het terrein op te laten komen, is ook losgelaten. Bezoekers van de eet- en speelparadijzen in de Leisure Dome worden dus apart gehouden van de mensen die in de markthallen op zoek gaan naar duurzame en ambachtelijke etenswaren.

De gemeente Venlo regelt zelf de aanbesteding voor de geplande kabelbaan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Venlo stopt met ontwikkeling Kazerneterrein
College Venlo mag praten over grondprijs Kazernekwartier
Red Ons Fort in actiestand na afblazen kazerneplan
Plan Bad Blariacum voor kazerneterrein Blerick in ijskast
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen