Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog dit jaar een huis voor 850 asielzoekers in Limburg

Geplaatst opdinsdag 27 oktober 2015 - 6:00

Nog dit jaar moeten 850 statushouders - asielzoekers met een verblijfsvergunning - in Limburg aan een huis worden geholpen.

Tegelijkertijd moeten evenveel Limburgers die - soms al jaren - op de wachtlijst staan, een woning krijgen. Dat schrijven de Limburgse kranten dinsdag.

Handen ineen
De provincie, de grote corporaties en alle 33 Limburgse gemeenten hebben de handen ineengeslagen om dit te bereiken. De doelstelling is vervat in het plan Limburgs Maatwerk, dat zij dinsdag presenteren.

Grote druk
Limburg kampt al jaren met grote druk op de sociale woningmarkt. Die is met de recente instroom van duizenden vluchtelingen verder vergroot. De extra sociale woonruimte kan, zo schetst het plan, worden gerealiseerd door het opknappen van slooppanden en de verbouwing van leegstaande hotels of zorginstellingen. Een ander idee is dat corporaties eigenaren van al langer te koop staande particuliere woningen een ontzorgarrangement aanbieden: het huis zou zo tijdelijk verhuurd kunnen worden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburgse SP: Wachtlijsten voor huurwoningen aanpakken
Peel en Maas: betere integratie statushouders
Woning Sociale Woning Huis
Statushouders Venlo mogelijk samen in woning
'Asielzoekers in verzorgingshuizen en lege kantoorpanden'
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen