Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog dit jaar een huis voor 850 asielzoekers in Limburg

Geplaatst opdinsdag 27 oktober 2015 - 6:00

Nog dit jaar moeten 850 statushouders - asielzoekers met een verblijfsvergunning - in Limburg aan een huis worden geholpen.

Tegelijkertijd moeten evenveel Limburgers die - soms al jaren - op de wachtlijst staan, een woning krijgen. Dat schrijven de Limburgse kranten dinsdag.

Handen ineen
De provincie, de grote corporaties en alle 33 Limburgse gemeenten hebben de handen ineengeslagen om dit te bereiken. De doelstelling is vervat in het plan Limburgs Maatwerk, dat zij dinsdag presenteren.

Grote druk
Limburg kampt al jaren met grote druk op de sociale woningmarkt. Die is met de recente instroom van duizenden vluchtelingen verder vergroot. De extra sociale woonruimte kan, zo schetst het plan, worden gerealiseerd door het opknappen van slooppanden en de verbouwing van leegstaande hotels of zorginstellingen. Een ander idee is dat corporaties eigenaren van al langer te koop staande particuliere woningen een ontzorgarrangement aanbieden: het huis zou zo tijdelijk verhuurd kunnen worden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburgse SP: Wachtlijsten voor huurwoningen aanpakken
Peel en Maas: betere integratie statushouders
Woning Sociale Woning Huis
Statushouders Venlo mogelijk samen in woning
'Asielzoekers in verzorgingshuizen en lege kantoorpanden'
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen