Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog dit jaar een huis voor 850 asielzoekers in Limburg

Geplaatst opdinsdag 27 oktober 2015 - 6:00

Nog dit jaar moeten 850 statushouders - asielzoekers met een verblijfsvergunning - in Limburg aan een huis worden geholpen.

Tegelijkertijd moeten evenveel Limburgers die - soms al jaren - op de wachtlijst staan, een woning krijgen. Dat schrijven de Limburgse kranten dinsdag.

Handen ineen
De provincie, de grote corporaties en alle 33 Limburgse gemeenten hebben de handen ineengeslagen om dit te bereiken. De doelstelling is vervat in het plan Limburgs Maatwerk, dat zij dinsdag presenteren.

Grote druk
Limburg kampt al jaren met grote druk op de sociale woningmarkt. Die is met de recente instroom van duizenden vluchtelingen verder vergroot. De extra sociale woonruimte kan, zo schetst het plan, worden gerealiseerd door het opknappen van slooppanden en de verbouwing van leegstaande hotels of zorginstellingen. Een ander idee is dat corporaties eigenaren van al langer te koop staande particuliere woningen een ontzorgarrangement aanbieden: het huis zou zo tijdelijk verhuurd kunnen worden.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgse SP: Wachtlijsten voor huurwoningen aanpakken
Peel en Maas: betere integratie statushouders
Woning Sociale Woning Huis
Statushouders Venlo mogelijk samen in woning
'Asielzoekers in verzorgingshuizen en lege kantoorpanden'
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen