Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog dit jaar duidelijkheid over naam Toverland

Geplaatst opdinsdag 9 oktober 2018 - 10:20

Eind van dit jaar moet duidelijk zijn of Toverland een nieuwe naam krijgt.

Dat zegt algemeen directeur Caroline Kortooms van het attractiepark in Sevenum. "Voor het einde van dit jaar moet de knoop daarover zijn doorgehakt."

Kinderachtig
Ze reageert op de discussie die leeft onder pretparkfans en marketingexperts over een mogelijke naamswijziging. Tegenstanders vinden de naam Toverland eigenlijk kinderachtig.

Lading
Kortooms vindt de naam van het pretpark helemaal niet kinderachtig, maar erkent dat de naam niet meer de lading dekt van het park dat in de loop der jaren flink is uitgebreid. "Ik vind het eigenlijk wel een eer dat mensen zo ermee bezig zijn", stelt ze. "Een bewijs dat we meetellen in de
pretparkwereld."

Lees ook: Toverland sleept drie awards in de wacht

Snikhete zomer
Toverland investeerde dit jaar 35 miljoen euro in nieuwe gebieden en attracties. De bezoekersaantallen stegen met 20 procent, terwijl op zo’n 25 tot 30 procent was gerekend. Volgens Kortooms was dit een gevolg van de snikhete zomer waar alle attractieparken last van hadden. Ze stelt desondanks heel tevreden te zijn, omdat de groei in gehele branche gemiddeld een stuk lager lag.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen