Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog dit jaar duidelijkheid over naam Toverland

Geplaatst opdinsdag 9 oktober 2018 - 10:20

Eind van dit jaar moet duidelijk zijn of Toverland een nieuwe naam krijgt.

Dat zegt algemeen directeur Caroline Kortooms van het attractiepark in Sevenum. "Voor het einde van dit jaar moet de knoop daarover zijn doorgehakt."

Kinderachtig
Ze reageert op de discussie die leeft onder pretparkfans en marketingexperts over een mogelijke naamswijziging. Tegenstanders vinden de naam Toverland eigenlijk kinderachtig.

Lading
Kortooms vindt de naam van het pretpark helemaal niet kinderachtig, maar erkent dat de naam niet meer de lading dekt van het park dat in de loop der jaren flink is uitgebreid. "Ik vind het eigenlijk wel een eer dat mensen zo ermee bezig zijn", stelt ze. "Een bewijs dat we meetellen in de
pretparkwereld."

Lees ook: Toverland sleept drie awards in de wacht

Snikhete zomer
Toverland investeerde dit jaar 35 miljoen euro in nieuwe gebieden en attracties. De bezoekersaantallen stegen met 20 procent, terwijl op zo’n 25 tot 30 procent was gerekend. Volgens Kortooms was dit een gevolg van de snikhete zomer waar alle attractieparken last van hadden. Ze stelt desondanks heel tevreden te zijn, omdat de groei in gehele branche gemiddeld een stuk lager lag.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen