Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog dertien getuigen gehoord in zaak-Van Rey

Geplaatst opdonderdag 16 maart 2017 - 16:37

In de zaak Jos van Rey moeten in hoger beroep nog dertien getuigen worden gehoord. Dat heeft het Gerechtshof in Den Haag donderdag beslist.

De namen zijn niet bekendgemaakt, zodat het onduidelijk is of gouverneur Bovens zal moeten getuigen. Van Rey had daar expliciet om gevraagd.

Voetbalwedstrijden
De getuigen worden gehoord over het afgeven van
stempassen en volmachten, reizen naar voetbalwedstrijden en giften aan een vennootschap van waaruit uitgaven ten behoeve van VVD-campagnes zijn gedaan.

"Ik ben tevreden met de getuigen die worden gehoord. We hadden er ongeveer 25 gevraagd, nu worden er toch 13 gehoord", zie Jos van Rey donderdagavond zelf in het programma AvondGasten.

Geheimhoudingsplicht
Oud-wethouder Jos van Rey van Roermond werd vorig jaar veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur wegens ambtelijke corruptie en het schenden van de geheimhoudingsplicht. Hij zou een te innige band hebben met zijn vriend en projectontwikkelaar Piet van Pol.

Wanneer de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep plaatsvindt, is nog niet bekend.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Justitie: Van Rey liet zich voor een ton omkopen
Offermanns ook in beroep veroordeeld, straf gehalveerd
Offermanns: blij dat corruptie van tafel is
Zaak Jos van Rey op 8 september vervolgd
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen