Overslaan en naar de inhoud gaan

Nog 361 dagen tot honderdste Nijmeegse Vierdaagse

Geplaatst opvrijdag 24 juli 2015 - 18:41

De Vierdaagse van 2015 is afgelopen.

Toen de finishbureaus om precies 18.00 uur sloten, liepen er nog aardig wat deelnemers op de Via Gladiola in Nijmegen. Hoeveel mensen precies de eindstreep hebben bereikt, wordt vrijdagavond bekend.

Seconden te laat
Dit jaar gingen de stempelbureaus op de Wedren in Nijmegen voor het eerst centraal open en dicht. Dat leidde niet alleen vrijdag maar ook op de dagen daarvoor tot emotionele taferelen van lopers die net een paar seconden te laat binnenkwamen. Sommige lopers zijn boos, omdat ze door de drukte op het finishterrein gehinderd werden en daardoor te laat kwamen.

Eerste
De eerste die de 99ste Vierdaagse vrijdag voltooide was een 56-jarige rolstoeler, die om 9.10 uur op vrijdagmorgen alweer binnenkwam. Tien minuten later arriveerde de Britse loper Simon Brownlee (44), die meestal de eerste is.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nijmeegse Vierdaagse treft maatregelen tegen Pokémonjagers
ANP
Roze Woensdag wacht op Vierdaagselegioen
Nog 40300 lopers over voor laatste dag Vierdaagse
55 kilometer nieuwe afstand bij Nijmeegse Vierdaagse
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen