Overslaan en naar de inhoud gaan

Socioloog brandt Maastricht in opiniestuk over Songfestival af

Geplaatst opvrijdag 16 augustus 2019 - 17:40

Het is nog even wachten, maar over twee weken, op 30 augustus, weten we waar het Eurovisie Songfestival georganiseerd wordt: Maastricht of Rotterdam. In een opiniestuk in de Volkskrant betoogt Rotterdammer en bestuurssocioloog Mark van Ostaijen dat het 'vrij belachelijk' zou zijn als Maastricht het evenement gaat organiseren.

Rob van de Wiel, directeur van het MECC in Maastricht, is er niet van onder de indruk: "Hij heeft geen kennis van zaken. Er blijkt arrogantie uit het stuk".

Feitenkennis
Van de Wiel geeft aan dat de schrijver van het opiniestuk Rotterdammer is en bestuurssocioloog en dat er geen feitenkennis in het artikel staat. "Het geeft een vertekend beeld. Ze moeten deze man niet over evenementen laten praten, hij heeft geen kennis van zaken." Daarnaast zegt hij dat de NPO het artikel op waarde zal schatten.

Laatste twee
Volgens Van Ostaijen moet het evenement in de tweede stad van het land worden georganiseerd, nu de hoofdstad zich heeft terug getrokken. "Een keuze voor Maastricht is een keuze voor de 23ste stad, de oudste stad van Nederland en het verleden van Europa." Volgens Van de Wiel gaat deze vergelijking niet op. "We zijn in de race om het Songfestival wel bij de laatste twee overgebleven." De MECC-directeur geeft aan dat Rotterdam een wereldstad is. Het is volgens hem niet de ambitie van Maastricht om dat uit te stralen, maar dat Maastricht een compacte stad is. "Dat is een verschil met Rotterdam."

Lees ook: D-Day voor Songfestival op 30 augustus

Tevredenheid
Van Ostaijen zegt dat 'het Eurovisie Songfestival een internationaal hoogwaardig muziekevenement is. Daar hoort een mooi muziekpodium bij.' Ook geeft hij aan dat het MECC geen muziekpodium is. Van de Wiel zegt hierop dat er al veel grote concerten zijn gehouden in het MECC, "naar volle tevredenheid".

Poging
Volgens Van de Wiel is het artikel een poging om de positie van Rotterdam te versterken en om Maastricht in de verdrukking te brengen. "Maar het bidbook gaat over meer dan alleen het podium. De keuze is afhankelijk van andere factoren. Het gaat ook over samenkomen, partnership, de stad en verbroedering."

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen