Overslaan en naar de inhoud gaan

Eaters nog niet zeker van finaleplaats voor beker

Geplaatst opzondag 30 december 2018 - 21:50

De ijshockeyers van de Eaters uit Geleen hebben zich nog niet geplaatst voor de finale van de Beker van Nederland.

De Geleense ijshockeyers verloren in een volle Uithof in Den Haag het tweede duel in de halve finale met 6-4 van HIJS Hokij. Zaterdag had Eaters in eigen huis met 6-4 van de Hagenezen gewonnen.

Op de paal
Eaters opende in Den Haag al na 19 seconden door een doelpunt van Lars van
Sloun. Kort daarna maakte HIJS Hokij gelijk, maar Eaters kwam door een treffer van Lukasz Bartak op 1-2. Vier minuten voor het verstrijken van de eerste periode kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte en een minuut later stond Eaters door een doelpunt van Alan van Bentem met 3-2 achter. Eaters kreeg nog een kans op de gelijkmaker, maar de puck knalde op de paal van het Haagse doel.

Straffen
Vier minuten na het begin van de tweede periode bracht Jord Smit Eaters weer op gelijke hoogte. Over en weer werden spelers bestraft. De Geleense ploeg kwam door Lukasz Bartak op 3-4 , maar twee minuten voor het einde van de tweede periode maakte Raymond van der Schuit weer gelijk.

Strafbank
Met een stand van 4-4 werd aan de derde periode begonnen. Kort na aanvang lag de puck voor de vijfde keer in het
Geleense doel en vier minuten later vergrootte Van der Schuit de voorsprong van de Hagenezen tot 6-4. Eaters probeerde terug te komen, maar dat leidde tot meerdere verwijzingen naar de strafbank. Zeven minuten voor tijd kon Eaters weer met een volledig team aan de slag, maar slaagde er niet in de achterstand weg te werken, waardoor een derde duel tussen de twee teams moet bepalen wie op 3 februari in de finale staat.

Woensdag wordt bekend wie bekerfinalist wordt. Dan nemen de twee teams het in Geleen opnieuw tegen elkaar op.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiƫnten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiƫnt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen