Overslaan en naar de inhoud gaan

Eaters nog niet zeker van finaleplaats voor beker

Geplaatst opzondag 30 december 2018 - 21:50

De ijshockeyers van de Eaters uit Geleen hebben zich nog niet geplaatst voor de finale van de Beker van Nederland.

De Geleense ijshockeyers verloren in een volle Uithof in Den Haag het tweede duel in de halve finale met 6-4 van HIJS Hokij. Zaterdag had Eaters in eigen huis met 6-4 van de Hagenezen gewonnen.

Op de paal
Eaters opende in Den Haag al na 19 seconden door een doelpunt van Lars van
Sloun. Kort daarna maakte HIJS Hokij gelijk, maar Eaters kwam door een treffer van Lukasz Bartak op 1-2. Vier minuten voor het verstrijken van de eerste periode kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte en een minuut later stond Eaters door een doelpunt van Alan van Bentem met 3-2 achter. Eaters kreeg nog een kans op de gelijkmaker, maar de puck knalde op de paal van het Haagse doel.

Straffen
Vier minuten na het begin van de tweede periode bracht Jord Smit Eaters weer op gelijke hoogte. Over en weer werden spelers bestraft. De Geleense ploeg kwam door Lukasz Bartak op 3-4 , maar twee minuten voor het einde van de tweede periode maakte Raymond van der Schuit weer gelijk.

Strafbank
Met een stand van 4-4 werd aan de derde periode begonnen. Kort na aanvang lag de puck voor de vijfde keer in het
Geleense doel en vier minuten later vergrootte Van der Schuit de voorsprong van de Hagenezen tot 6-4. Eaters probeerde terug te komen, maar dat leidde tot meerdere verwijzingen naar de strafbank. Zeven minuten voor tijd kon Eaters weer met een volledig team aan de slag, maar slaagde er niet in de achterstand weg te werken, waardoor een derde duel tussen de twee teams moet bepalen wie op 3 februari in de finale staat.

Woensdag wordt bekend wie bekerfinalist wordt. Dan nemen de twee teams het in Geleen opnieuw tegen elkaar op.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen