Overslaan en naar de inhoud gaan

NK Mountainbike bij 1Limburg

Geplaatst opzondag 21 juli 2019 - 14:45

Zondag is op het Watersley Sports & Talent Park in Sittard het NK Mountainbike verreden.

1Limburg verzorgde via een livestream een rechtstreeks verslag van de strijd bij de Vrouwen-Elite en de Mannen-Elite in de cross-country-discipline.

Dames
De dames waren om 11:30 uur aan de beurt op het parcours dat mede is ontworpen door Olympisch winnaar en tienvoudig nationaal kampioen Bart Brentjens. Anne Terpstra won vijf van de laatste zes NK's, waaronder in 2018, en is daardoor titelverdediger in Sittard. Het zilver ging in 2018 naar de wereldkampioene op de weg, Anna van der Breggen, terwijl het brons voor Annemarie Worst was.

Heren
Bij de heren klonk om 15:00 uur het startschot. Mathieu van der Poel was in 2018 de sterkste bij het NK, maar de man die eerder dit jaar op fenomenale wijze de Amstel Gold Race op zijn naam schreef kondigde aan dat hij zijn mountainbiketitel niet komt verdedigen. Hans Becking en Michiel van der Heijden completeerden vorig jaar het podium.

Bekijk je dit artikel via de 1Limburg-app? Klik dan hier voor de livestream

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen