Overslaan en naar de inhoud gaan

Niki Lauda weer woest op Max Verstappen

Geplaatst opmaandag 31 oktober 2016 - 7:55

Max Verstappen heeft zich opnieuw de woede op de hals gehaald van Niki Lauda.

Volgens de topadviseur van Mercedes ging de 19-jarige Red Bull-coureur bij de Grote Prijs van Mexico over de schreef in de eerste bocht, waar hij in aanraking kwam met Nico Rosberg.

Kampioenschap
"Dat had Nico het kampioenschap kunnen kosten. Dit valt niet te accepteren", brieste Lauda, die eerder na de race in België al riep dat Verstappen rijp is voor een bezoekje aan de psychiater.

Lees ook: Niki Lauda: Verstappen hoort in psychiatrie thuis

Manoeuvre
Verstappen probeerde in de eerste bocht om Rosberg aan de binnenkant te passeren. Daarbij kwamen de bolides van de Duitse WK-leider en de Limburger even met elkaar in aanraking. Rosberg sneed net als teamgenoot Lewis Hamilton, die te laat remde, de eerste bocht af. Beide Mercedessen behielden daardoor hun positie.

Stomme acties
"Nico lag duidelijk voor en Verstappen ramde hem van de baan", zegt Lauda. "Zijn talent staat buiten kijf, maar dat gooit hij te grabbel met al die stomme acties."

Bocht gemist
Hoewel de wedstrijdleiding geen straf uitdeelde voor dat incident, vond ook Rosberg dat Verstappen fout zat. "Hij miste de bocht en ramde me van de baan. Het was een harde klap. Ik ben blij dat ik desondanks voorin kon blijven", zei Rosberg, die tweede werd achter Hamilton en zijn voorsprong in de WK-stand zag slinken tot negentien punten. "Lewis was dit weekeinde gewoon sneller, dat moet ik accepteren. Meer dan de tweede plek zat er niet in.''

Respect
Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff had Verstappen wat meer respect moeten tonen voor de WK-leider. "Zijn manier van racen is verfrissend, ik houd daar wel van. Maar drie races voor het einde van het seizoen, ga je geen botsing forceren met de leider in het WK", aldus Wolff.

Lees ook: Tijdstraf voor Vettel, Verstappen toch nog vierde

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Met Mercedes flirtende Verstappen: 'blij bij Red Bull'
Tijdstraf voor Vettel, Verstappen toch nog vierde
ANP
Mercedes toont interesse in Max Verstappen
Gaat Verstappen Rosberg opvolgen bij Mercedes?
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen