Overslaan en naar de inhoud gaan

Niki Lauda weer woest op Max Verstappen

Geplaatst opmaandag 31 oktober 2016 - 7:55

Max Verstappen heeft zich opnieuw de woede op de hals gehaald van Niki Lauda.

Volgens de topadviseur van Mercedes ging de 19-jarige Red Bull-coureur bij de Grote Prijs van Mexico over de schreef in de eerste bocht, waar hij in aanraking kwam met Nico Rosberg.

Kampioenschap
"Dat had Nico het kampioenschap kunnen kosten. Dit valt niet te accepteren", brieste Lauda, die eerder na de race in België al riep dat Verstappen rijp is voor een bezoekje aan de psychiater.

Lees ook: Niki Lauda: Verstappen hoort in psychiatrie thuis

Manoeuvre
Verstappen probeerde in de eerste bocht om Rosberg aan de binnenkant te passeren. Daarbij kwamen de bolides van de Duitse WK-leider en de Limburger even met elkaar in aanraking. Rosberg sneed net als teamgenoot Lewis Hamilton, die te laat remde, de eerste bocht af. Beide Mercedessen behielden daardoor hun positie.

Stomme acties
"Nico lag duidelijk voor en Verstappen ramde hem van de baan", zegt Lauda. "Zijn talent staat buiten kijf, maar dat gooit hij te grabbel met al die stomme acties."

Bocht gemist
Hoewel de wedstrijdleiding geen straf uitdeelde voor dat incident, vond ook Rosberg dat Verstappen fout zat. "Hij miste de bocht en ramde me van de baan. Het was een harde klap. Ik ben blij dat ik desondanks voorin kon blijven", zei Rosberg, die tweede werd achter Hamilton en zijn voorsprong in de WK-stand zag slinken tot negentien punten. "Lewis was dit weekeinde gewoon sneller, dat moet ik accepteren. Meer dan de tweede plek zat er niet in.''

Respect
Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff had Verstappen wat meer respect moeten tonen voor de WK-leider. "Zijn manier van racen is verfrissend, ik houd daar wel van. Maar drie races voor het einde van het seizoen, ga je geen botsing forceren met de leider in het WK", aldus Wolff.

Lees ook: Tijdstraf voor Vettel, Verstappen toch nog vierde

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Met Mercedes flirtende Verstappen: 'blij bij Red Bull'
Tijdstraf voor Vettel, Verstappen toch nog vierde
ANP
Mercedes toont interesse in Max Verstappen
Gaat Verstappen Rosberg opvolgen bij Mercedes?
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen