Overslaan en naar de inhoud gaan

Nikabdraagster uit Stein wordt bedreigd en gaat aangifte doen

Geplaatst opwoensdag 21 augustus 2019 - 14:04

De nikabdraagster die maandag in Stein uit de bus moest, wordt bedreigd.

Dat vertelt haar advocaat tegen Hart van Nederland.

Lees ook: Vrouw met nikab door politie uit bus gehaald in Stein

Aangifte
"Over de aard van de bedreigingen kan ik niks zeggen, maar we gaan wel aangifte doen", aldus de advocaat van de vrouw. De 36-jarige moslima uit Geleen kwam in het nieuws omdat zij door een buschauffeur van Arriva werd geweigerd vanwege haar nikab. Zij wilde in Stein met de bus, maar mocht van de chauffeur niet mee. Ze weigerde in eerste instantie de bus te verlaten. Later stapte ze wel uit.

Lees ook: Nikabdraagster treft dezelfde chauffeur: 'Belde weer politie'

Niet conform richtlijnen
In een reactie gaf vervoerder Arriva al aan dat het handelen van de chauffeur niet conform de richtlijnen zoals die door de ov-bedrijven zijn gecommuniceerd met alle medewerkers is. Sinds 1 augustus geldt in Nederland een verbod op gezichtsbedekkende kleding in onder meer het openbaar vervoer, ziekenhuizen en scholen. Ook de nikab en boerka vallen onder dit verbod. De vrouw, die luistert naar de naam Angela, liet dinsdag bij Trouw al weten bij Arriva een klacht in te dienen.

Politie niet ingeschakeld
Eerder werd ook gemeld dat de buschauffeur de politie zou hebben ingeschakeld. Politie Limburg ontkent echter dat ze een melding hierover hebben ontvangen.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV