Overslaan en naar de inhoud gaan

Nikabdraagster uit Stein wordt bedreigd en gaat aangifte doen

Geplaatst opwoensdag 21 augustus 2019 - 14:04

De nikabdraagster die maandag in Stein uit de bus moest, wordt bedreigd.

Dat vertelt haar advocaat tegen Hart van Nederland.

Lees ook: Vrouw met nikab door politie uit bus gehaald in Stein

Aangifte
"Over de aard van de bedreigingen kan ik niks zeggen, maar we gaan wel aangifte doen", aldus de advocaat van de vrouw. De 36-jarige moslima uit Geleen kwam in het nieuws omdat zij door een buschauffeur van Arriva werd geweigerd vanwege haar nikab. Zij wilde in Stein met de bus, maar mocht van de chauffeur niet mee. Ze weigerde in eerste instantie de bus te verlaten. Later stapte ze wel uit.

Lees ook: Nikabdraagster treft dezelfde chauffeur: 'Belde weer politie'

Niet conform richtlijnen
In een reactie gaf vervoerder Arriva al aan dat het handelen van de chauffeur niet conform de richtlijnen zoals die door de ov-bedrijven zijn gecommuniceerd met alle medewerkers is. Sinds 1 augustus geldt in Nederland een verbod op gezichtsbedekkende kleding in onder meer het openbaar vervoer, ziekenhuizen en scholen. Ook de nikab en boerka vallen onder dit verbod. De vrouw, die luistert naar de naam Angela, liet dinsdag bij Trouw al weten bij Arriva een klacht in te dienen.

Politie niet ingeschakeld
Eerder werd ook gemeld dat de buschauffeur de politie zou hebben ingeschakeld. Politie Limburg ontkent echter dat ze een melding hierover hebben ontvangen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen