Overslaan en naar de inhoud gaan

Nikabdraagster treft dezelfde chauffeur: 'Belde weer politie'

Geplaatst opwoensdag 21 augustus 2019 - 7:01

De nikabdraagster, die maandag uit een bus in Stein werd gezet, trof dezelfde buschauffeur dinsdag weer. De chauffeur zou opnieuw de politie hebben gebeld, maar die kwam niet.

Dit meldt De Limburger. Arriva laat weten dat de vrouw inderdaad ingestapt is bij de dezelfde buschauffeur, maar ontkent dat de chauffeur de politie heeft gebeld. Wel heeft de chauffeur het gemeld bij verkeersleiding, aldus de vervoerder.

Ook de politie laat weten niet benaderd te zijn. "Dit blijkt op een misverstand te berusten, waarbij de politie geen rol heeft gehad", aldus de politie.

Richtlijnen
"Dit is conform de opgestelde richtlijnen. Er is geen sprake van geweest dat de politie is benaderd. De vrouw heeft dinsdag gewoon met de bus mee kunnen reizen", laat een woordvoerder van Arriva weten.

Boerkaverbod
Ook zou ze van Arriva een verklaring hebben dat ze met de bus mag reizen. Dit omdat de Nederlandse vervoerders hebben afgesproken het boerkaverbod niet te handhaven. Maandag werd ze door de politie uit de bus gehaald, nadat een chauffeur had gebeld dat de vrouw weigerde uit te stappen. Sinds 1 augustus geldt in Nederland een boerkaverbod.

Verhaal
"Ik vertel mijn verhaal omdat ik gewoon met de bus wil kunnen reizen, net als naar een bank gaan of naar het ziekenhuis. Ik ben zelfs bereid me te identificeren, door mijn nikab even af te doen als het moet, maar dat hoefde niet van de buschauffeur. Er zaten mensen in de bus die het voor me opnamen. Dat was heel fijn."

Salafisme
Nikabdraagster Angela (36) uit Geleen is volgens de krant tien jaar geleden moslim geworden. Ze is aanhanger van het salafisme, de meest conservatieve stroming binnen de islam. "Maar ik ben tegen IS hoor. Ik bid vijf keer per dag, daarom heen plannen we ons leven. Ik ga weleens naar de moskee in Geleen maar niet elke week. Natuurlijk wil ik graag eens naar Mekka", zegt ze tegen De Limburger.

Lees ook: Nikabdraagster dient klacht in bij Arriva

Uitstappen
Dinsdag vertelde de nikabdraagster al dat ze een klacht zou indienen bij Arriva. De busmaatschappij liet maandag weten dat de chauffeur niet de richtlijnen helemaal heeft nageleefd. De chauffeur mocht haar vragen uit te stappen, maar door te weigeren door te rijden is hij zijn boekje te buiten gegaan. "Als een nikabdraagster niet wil uitstappen, mag je niet zeggen: ik rij niet verder. Daarom is deze wet zo slecht uitvoerbaar. De chauffeur mocht wel de politie bellen. We zullen dit nogmaals onder de aandacht brengen bij medewerkers", aldus een woordvoerder van Arriva.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen