Overslaan en naar de inhoud gaan

Nijmeegse Vierdaagse wacht nog met besluit over afgelasten

Geplaatst opdinsdag 24 maart 2020 - 11:05

De organisatie van de 104e Vierdaagse in Nijmegen bekijkt van dag tot dag of het massale wandelevenement in de derde week van juli kan doorgaan.

Volgens marsleider Henny Sackers levert de coronacrisis "elke dag nieuwe scenario's en nieuwe vragen op", zei hij dinsdag.

Overleg
Het bestuur van de Vierdaagse overlegt dinsdag over de gevolgen van de nieuwe maatregelen die maandag zijn afgekondigd. Het verbod op groepsevenementen tot 1 juni en de oproep om alleen naar buiten te gaan voor een ommetje hebben direct gevolgen voor de noodzakelijke training voor de prestatietocht.

Veel lopers gebruiken georganiseerde wandeltochten in het voorjaar om te trainen, maar die evenementen gaan nu ook niet door.

Voorbereidingen
Volgens Sackers gaat het ministerie van Defensie voorlopig ook door met de voorbereidingen voor de opbouw van Kamp Heumensoord, het terrein waar tijdens de Vierdaagse de duizenden militaire deelnemers verblijven. "Als de Vierdaagse doorgaat moeten we maar zien uit welke landen militaire en burgerdeelnemers komen", zegt Sackers, verwijzend naar het besluit van een aantal landen om niet naar de Olympische Spelen te gaan.

De Vierdaagse telt gewoonlijk rond de zeventig nationaliteiten.

Inschrijfgeld
Het Vierdaagsebestuur verhoogde juist dit jaar het inschrijfgeld fors om een financiële buffer op te bouwen voor het geval er ooit een Vierdaagse niet door zou gaan. Sackers: "Daarbij dachten we aan extreme temperaturen, natuurlijk niet dat dit meteen voor de deur zou staan. We hebben dit jaar nog niet voldoende reserve opgebouwd en we moeten zien hoe het volgend jaar gaat als we nu moeten afgelasten."

Lees ook: Meelopen met Vierdaagse wordt duurder

47.000 lopers
De inschrijving voor de Vierdaagse sluit vrijdag. Tot nu toe hebben zich ruim 47.000 lopers ingeschreven. Volgens Sackers is sinds 12 maart wel "een corona-effect" merkbaar. Andere jaren loopt de inschrijving de laatste dagen nog heel hard, maar dat blijft nu achter.

Vierdaagsefeesten
Het bestuur van de Vierdaagsefeesten heeft ook nog geen besluit genomen over de feestweek in Nijmegen. De organisatie van de Airborne Wandeltocht, de grootste eendaagse wandelmars ter wereld, heeft de kaartverkoop die volgende week zou beginnen opgeschort.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen