Overslaan en naar de inhoud gaan

Nijmeegse Vierdaagse van start met 44.702 wandelaars

Geplaatst opdinsdag 16 juli 2019 - 6:02

Met 44.702 lopers is de 103e editie van de Vierdaagse dinsdagochtend om 04:00 uur van start gegaan. De eerste etappe van het wandelevenement voert richting Arnhem door de Betuwe.

De wandelaars hebben voor het eerst in de geschiedenis de Waalbrug bij Nijmegen voor zich alleen.

Omweg
Rijkswaterstaat is bezig aan een jaren durende renovatie van de brug uit 1936. Daarvoor gelden tal van versmallingen en afzettingen. Omdat er te weinig ruimte is voor het wandellegioen en ander verkeer tegelijk, moeten zelfs voetgangers en fietsers tot woensdagmorgen een omweg maken over andere bruggen over de Waal.

Uitzwaaien
De Vierdaagselopers worden dinsdagochtend uitgezwaaid door tal van toeschouwers langs de kant van de weg in Nijmegen. Die traditie lijkt zich de laatste jaren snel uit te breiden. Er worden zelfs speciale feestjes voor georganiseerd. Het Vierdaagsebestuur heeft daar geen bezwaar tegen, zolang de soms beschonken uitzwaaiers de lopers niet hinderen.

De Vierdaagse duurt tot en met vrijdag 19 juli. Vorig jaar haalden 41.006 mensen de eindstreep.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen