Overslaan en naar de inhoud gaan

Nijmeegse Vierdaagse treft maatregelen tegen Pokémonjagers

Geplaatst opdonderdag 14 juli 2016 - 18:40

De organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse heeft speciale verkeersborden laten maken om problemen met Pokémon Go-spelers te voorkomen

De speciaal ontworpen verkeersborden komen op veertig belangrijke kruispunten en oversteekplaatsen in het centrum van Nijmegen. Dat meldt RTL Nieuws donderdag.

Hinder
Aan de honderdste Vierdaagse lopen 2205 Limburgers mee. Zij komen dus regelmatig de Pokémon-borden en Pokémonjagers tegen. De borden moeten ervoor zorgen dat wandelaars, feestvierders, automobilisten en Pokémon Go-spelers elkaar niet voor de voeten lopen.

Benieuwd wat Pokémon Go nu precies is? Dat vind je hier.

Politie
Pokémon GO-spelers bezorgden agenten aardig wat overuren de laatste dagen. In Voerendaal liepen Pokémon-jagers dwars door omheiningen heen. In Hattem liepen ze over het spoor en in Amersfoort zelfs over de snelweg.

Lees ook: Politie Maastricht roept hulp in van Pokémon GO-spelers

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Pokémon-borden van Vierdaagse allemaal gestolen
2205 wandelaars uit Limburg lopen honderdste Vierdaagse
Vierdaagse: geen aanwijzingen dat er iets kan gebeuren
Nog 361 dagen tot honderdste Nijmeegse Vierdaagse
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen