Bisschop: kerk moet vooral zichzelf blijven

Bisschop Harrie Smeets heeft er vertrouwen in dat de katholieke kerk overeind zal blijven, ondanks de leegloop van de kerken.

Jos Brech zal nog verklaring afleggen

Jos Brech maakt gebruik van zijn zwijgrecht en volgt daarmee het advies van zijn advocaat op.

Catherine Keyl: 'Twan Huys zou niet mijn eerste keuze zijn'

Televisiepersoonlijkheid Catherine Keyl vindt het enigszins opmerkelijk dat RTL voor Twan Huys heeft gekozen om Humberto Tan op te volgen als het nieuwe boegbeeld van de talkshow Late Night.

Twan Huys presenteert voor de allerlaatste keer Nieuwsuur

Twan Huys presenteert maandagavond voor de allerlaatste keer Nieuwsuur.

Twan Huys volgt Tan op bij RTL Late Night

Twan Huys, geboren in Sevenum, stopt na 25 jaar NOVA en Nieuwsuur als presentator bij de NTR. Huys wordt met ingang van het nieuwe tv-seizoen in september de nieuwe presentator van RTL Late Night, waar hij Humberto Tan opvolgt.

Palmen: 'Rapport bevestigt wat ik al wist, ik ben integer'

Jo Palmen heeft zich uitgesproken over de conclusie van het tweede integriteitsonderzoek. "Dat bevestigt wat ik al wist, ik ben integer."

'Oud-minister Vermeend weg bij eigen uitgeverij'

Oud-minister en OU-hoogleraar Willem Vermeend zou zich teruggetrokken hebben bij uitgeverij Einsteinbooks. Hij had deze uitgeverij zelf opgericht.

Burgemeester Maastricht wil meer openheid radicalisering

De tijd is voorbij om radicalisering van jongeren te negeren. Dat zei burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht donderdagavond in een interview in het programma Nieuwsuur.

Verbod op regulering wietteelt wordt genegeerd

Hoewel de Tweede Kamer onlangs alle experimenten met hennepteelt verbood, blijven ruim vijftig gemeenten gereguleerde wietteelt steunen.

Gemeenten zitten met duizenden kunstwerken in hun maag

Verschillende gemeenten in Limburg hebben honderden tot duizenden kunstwerken in hun kelders liggen. Die hebben ze sinds Beeldende Kunstenaars Regeling in hun bezit.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden