Bisschop: kerk moet vooral zichzelf blijven

Bisschop Harrie Smeets heeft er vertrouwen in dat de katholieke kerk overeind zal blijven, ondanks de leegloop van de kerken.

Jos Brech zal nog verklaring afleggen

Jos Brech maakt gebruik van zijn zwijgrecht en volgt daarmee het advies van zijn advocaat op.

Catherine Keyl: 'Twan Huys zou niet mijn eerste keuze zijn'

Televisiepersoonlijkheid Catherine Keyl vindt het enigszins opmerkelijk dat RTL voor Twan Huys heeft gekozen om Humberto Tan op te volgen als het nieuwe boegbeeld van de talkshow Late Night.

Twan Huys presenteert voor de allerlaatste keer Nieuwsuur

Twan Huys presenteert maandagavond voor de allerlaatste keer Nieuwsuur.

Twan Huys volgt Tan op bij RTL Late Night

Twan Huys, geboren in Sevenum, stopt na 25 jaar NOVA en Nieuwsuur als presentator bij de NTR. Huys wordt met ingang van het nieuwe tv-seizoen in september de nieuwe presentator van RTL Late Night, waar hij Humberto Tan opvolgt.

Palmen: 'Rapport bevestigt wat ik al wist, ik ben integer'

Jo Palmen heeft zich uitgesproken over de conclusie van het tweede integriteitsonderzoek. "Dat bevestigt wat ik al wist, ik ben integer."

'Oud-minister Vermeend weg bij eigen uitgeverij'

Oud-minister en OU-hoogleraar Willem Vermeend zou zich teruggetrokken hebben bij uitgeverij Einsteinbooks. Hij had deze uitgeverij zelf opgericht.

Burgemeester Maastricht wil meer openheid radicalisering

De tijd is voorbij om radicalisering van jongeren te negeren. Dat zei burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht donderdagavond in een interview in het programma Nieuwsuur.

Verbod op regulering wietteelt wordt genegeerd

Hoewel de Tweede Kamer onlangs alle experimenten met hennepteelt verbood, blijven ruim vijftig gemeenten gereguleerde wietteelt steunen.

Gemeenten zitten met duizenden kunstwerken in hun maag

Verschillende gemeenten in Limburg hebben honderden tot duizenden kunstwerken in hun kelders liggen. Die hebben ze sinds Beeldende Kunstenaars Regeling in hun bezit.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda