Beladen Allerzielen in Kessel: een dorp vol kaarsen

© iStock
Op verschillende plekken in Limburg worden op alternatieve manieren Allerheiligen en Allerzielen gevierd. Inwoners van Kessel en Kessel-Eik steken zondag een kaars op voor dorpsgenoten die in het afgelopen jaar zijn overleden.
Vanwege de huidige coronabeperkingen kunnen Allerheiligen en Allerzielen niet op de gebruikelijke manier gevierd worden met een viering in de kerk en ceremonie op het kerkhof. In het door corona zwaar getroffen Kessel heeft deze dag een andere lading door de vele coronaslachtoffers die het dorp heeft gehad.

Klokken luiden

Normaal gesproken zou tijdens deze dagen de kerk vol hebben gezeten en zou het kerkhof een ontmoetingsplek zijn voor mensen die iemand moeten missen. Initiatiefneemsters Miets Willems en Iets Dings Bovend-Eerdt denken daarom dat de inwoners van Kessel massaal meedoen aan het alternatief. Om toch stil te staan bij de overledenen luidde het kerkbestuur zondagavond om 17:30 uur de klokken en heeft het iedereen opgeroepen om een brandende kaars voor het raam of in de voortuin te zetten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!