Ook Sif geraakt door crisis: 'Minder geproduceerd'

© SIF Group
Funderingsspecialist Sif uit Roermond heeft in het eerste half jaar minder geproduceerd en zag de winst fors dalen. Het bedrijf wijt de tegenvallende resultaten aan de corona-uitbraak.
Het bedrijf verwerkte in de eerste zes maanden 76 miljoen kilo staal. Vorig jaar was dat nog 91 miljoen kilo.

Uitbraak
Volgens topman Fred van Beers stagneerde de productie door de uitbraak van het coronavirus. "We hebben rigoureuze maatregelen genomen om het virus buiten te houden, stelt Van Beers. "We hebben mensen naar huis moeten sturen. Ook hebben we medewerkers uit voorzorg in quarantaine geplaatst."

Dalende winst

Door de vertragingen liep de winst van het bedrijf terug van 2,6 miljoen euro in de eerste helft vorig jaar naar 0,5 miljoen nu. Door in de kosten te snijden wist het bedrijf wel de bijdrage, oftewel de omzet minus de kosten voor grondstoffen, onderaannemers en andere kostenposten te verbeteren. Van 45,5 miljoen euro vorig jaar naar 45,7 miljoen dit jaar.

Funderingspalen

Sif is een beursgenoteerd bedrijf met het hoofdkantoor in Roermond. Het heeft fabrieken in Roermond en Rotterdam en maakt stalen funderingspalen voor windmolens in zee en de olie- en gasindustrie. De resultaten van het bedrijf staan al een tijdje onder druk omdat veel projecten voor windmolenparken vertragen en de olie-industrie in een dip zit.

Beleggers

De beleggers zijn niet blij met de halfjaarresultaten. Op de Amsterdamse beurs daalde bij opening van de beurzen het aandeel Sif ruim zes procent.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!