Valuascollege houdt vast aan mondkapjes op school

© iStock
Het schoolbestuur van het Valuascollege in Venlo handhaaft het gebruik van de mondkapjes op de middelbare school. Maandag liet onderwijsminister Arie Slob tijdens een werkbezoek aan Venlo weten het gebruik van de mondkapjes op school onnodig te vinden.
Het is op het Valuas één van de maatregelen om het coronavirus buiten de deur te houden nu het nieuwe schooljaar van start is gegaan.

Niet verplicht

Het schoolbestuur OGVO wil verder niet inhoudelijk reageren op het besluit, zo laat een woordvoerder weten aan L1. De leerlingen en leerkrachten van de middelbare school krijgen het advies de mondkapjes te dragen als ze zich verplaatsen op het schoolterrein, maar het is niet verplicht.

Weinig voordelen

Minister Slob bracht maandag, op de eerste schooldag, een bezoek aan het Valuascollege. De minister zei tijdens dat bezoek dat de maatregel eigenlijk niet nodig. "We zien inderdaad dat sommige scholen, en dat zijn er niet veel, overgaan tot dit soort maatregelen", aldus Slob. "Wij zien daar vooralsnog weinig voordelen van."
Volgens de woordvoerder van het schoolbestuur wordt het gebruik van de mondkapjes over een paar weken geëvalueerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!