Ontslagen bij MECC Maastricht

© L1 (Sven van Tilburg)
Het MECC in Maastricht heeft 20 procent van zijn personeel moeten ontslaan. Dat zegt directeur Rob van de Wiel tegen L1.
"Dit zijn lastige gesprekken. Iedereen ziet dat dit voortkomt uit corona. Daar kunnen we niets aan doen", zegt Van de Wiel.
Het MECC is niet de enige evenementenhal die personeel moet ontslaan. De Ahoy in Rotterdam liet weten zo'n 40 procent van het personeel te ontslaan. De RAI in Amsterdam schrapt zo'n 30 procent van alle banen. Bij het MECC verdwijnt 20 procent, dat komt neer op zo'n 15 van de ongeveer 75 medewerkers.

Lastig krachtenveld

"Ik heb steeds tegen mijn club gezegd dat ik alles in het werk zou stellen om het team bij elkaar te houden. Dat lukt in dit krachtenveld niet. We moeten anticiperen op wat er nu gaande is en op de toekomst. Ik heb tegen iedereen gezegd: als wij weer in business zijn, dan ben jij de eerste die ik bel", zegt Van de Wiel.

M-theater

Het nieuws komt op de dag dat bekend wordt dat het MECC omgevormd wordt tot theater. Van september tot en met december zal het Theater aan het Vrijthof verschillende voorstellingen programmeren in het congrescentrum. Toch is het MECC daarmee niet gered. Veel beurzen gingen dit jaar niet door. Vrijdag werd ook bekend dat Jumping Indoor Maastricht dit jaar is afgelast.
"De culturele initiatieven zijn niet onze core-business. Dit is omdat we met elkaar iets moois willen bieden, we willen de stad in beweging krijgen, we willen voor de provincie een prachtig initiatief vormgeven, dit is niet om in de toekomst het MECC overeind te houden. Wij moeten naar internationale business, wij moeten de internationale bezoeker naar de stad krijgen. Wij moeten congressen en vakbeurzen organiseren."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!