MVV-icoon Bonfrère moet uitspraken matchfixing rectificeren

© Omroep Gelderland
MVV-icoon Jo Bonfrère moet zijn belastende uitspraken over Clemens Westerhof, de voormalig bondscoach van Nigeria, rectificeren.
Dat heeft de voorzieningenrechter in Arnhem beslist, zo meldt De Geldelander. De 74-jarige Eijsdenaar moet een advertentie in een landelijke Nigeriaanse krant plaatsen.

Matchfixing

De aanleiding van het geding is de uitspraak van Bonfrère op een Nigeriaans radiostation. Hij beschuldigde Westerhof ervan dat die zich in 1994 als bondscoach van Nigeria heeft laten omkopen tijdens het wereldkampioenschap voetbal in de Verenigde Staten. Volgens De Telegraaf heeft Bonfrère (74) verklaard dat Westerhof 100.000 dollar heeft aangenomen om de wedstrijd in de achtste finale tegen Italië te verliezen.
Bonfrère ontkende dat hij de uitlatingen op de Nigeriaanse radio had gedaan, maar dat vond de rechter ongeloofwaardig. Volgens de rechter ontbraken er concrete aanwijzingen van matchfixing.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!