Hoogste aantal inschrijvingen op één dag voor Vierdaagse

De Nijmeegse Vierdaagse. © L1
De Vierdaagse van Nijmegen heeft maandag het hoogste aantal inschrijvingen ooit op één dag binnengehaald. Op de eerste dag dat wandelliefhebbers zich konden aanmelden kwamen er 15.643 inschrijvingen binnen volgens organisator Stichting De 4Daagse.
In totaal zijn er 47.000 startbewijzen beschikbaar voor het wandelevenement, dat op 16 juli van start gaat en ook door de kop van Limburg gaat.

Populair

Tot nu toe stond 2019 aan kop met 13.495 aanmeldingen op de eerste dag dat er ingeschreven kon worden. Volgens marsleider Henny Sackers onderstreept het nieuwe record "de blijvende populariteit van de Vierdaagse".

Inschrijfperiode

Vanaf maandag tot en met 1 maart kunnen zich wandelaars inschrijven die al eerder een Vierdaagse voltooiden en ook jongeren die geboren zijn tussen 2006 en 2012. Op 4 maart start de tweede inschrijfperiode voor degenen die voor het eerst mee willen lopen. Sackers is niet bang dat alle startbewijzen dan al uitverkocht zijn. Vorig jaar bleek wel dat de resterende startkaarten wegvlogen. In minder dan twee dagen was het evenement helemaal uitverkocht.

Doorverkopen

Wie voor 115 euro een startkaart heeft bemachtigd, maar voor juni bedenkt toch niet mee te willen lopen, kan dit jaar voor het eerst via Stichting De 4Daagse het deelnamebewijs doorverkopen. Dat moet een einde maken aan de klachten over duizenden wandelaars die op de eerste dag van de Vierdaagse niet aan de start verschijnen, terwijl anderen geen startkaart konden krijgen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!