Geen mensenmassa in Ohé en Laak, maar carnaval in eigen dorp

Een inwoner van Ohé en Laak hangt de carnavalsvlag in de mast. © L1 (Gerard Pansier)
Niet iedereen wil naar de grote evenementen als de Boètegewoeëne Boètezitting in Venlo en de Sjtasiefestasie in Roermond waar duizenden mensen feestvieren. In Ohé en Laak weten ze inmiddels weer hoe ze de inwoners in het eigen dorp houden.
"We doen dit door het vrijblijvend te houden, geen verplichtingen", vertelt Sander Tillie van de Stichting Vastelaovend C'n Oea en Laak.

Optocht

"Als je wilt komen, kom gerust en als je ergens anders heen wilt gaan, is dat ook goed, want dat gebeurt natuurlijk ook. Veel mensen van het dorp merken van er wordt weer wat georganiseerd, dus we komen toch." Tilie merkt dat ook qua aantal opgaven in de optocht die op zaterdag door de straten trok. "We hadden toch wel wat aanmeldingen en er pakte zich een leuke groep samen die toch in het dorp blijft."

Bierprijs

Wat een bijkomend voordeel is om niet naar de grote steden te trekken, is de 'goedkope' bierprijs. In Ohé en Laak betalen de dorpelingen 2,30 euro voor een pilsje. "Daar kun je er heel veel voor drinken", zegt een carnavalist op straat. Twee anderen vinden het vooral gezelliger in het eigen dorp: "Wat moeten we in Roermond? In onze ogen is het hier veel gezelliger. De jeugd moet natuurlijk meer tamtam hebben dan wij. Als wij ook nog afhaken, dan wordt het nog steeds minder. Dat gaan we niet doen."
Ondertussen wordt de carnavalsvlag met ballonnen in de mast gehesen en is Ohé en Laak klaar voor de vastelaovend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!