Carnavalsweer: overwegend droog met af en toe een bui

Archiefbeeld van de Boètezitting © Bron: L1
Carnavalisten die zaterdag hun pekske al uit de kast halen, kunnen zich opmaken voor een droge dag met temperaturen van 13 à 14 graden.
Volgens Meteo Limburg kan het hooguit in de avond gaan regenen.

Feest

De vastelaovesvierders moeten zaterdag dus rekening houden met zachte weersomstandigheden. Op een aantal plekken barst het feest deze dag al los. Zo vindt in Venlo de 33ste editie van De Brand Beer Boètegewoëne Boètezitting. Tienduizenden carnavalisten trekken dan naar het stedje van lol en plezeer. De Boètezitting is vanaf 11:00 uur live te volgen bij L1. Op andere plekken in Limburg staat al een optocht op het programma, zoals bijvoorbeeld in het Steinse Maasdorp Meers. In Sittard staat in de avond 'T Kanón van 't Balkón op het programma en Roermond loopt vol voor de Sjtasiefestasie.

Buien

Vanaf zondag wordt het volgens Meteo Limburg iets kouder met maximumtemperaturen tot 11 graden. Verder kunnen er enkele buien vallen en is er maandag zelfs kans op hagel. Flinke plensbuien hoeven we niet te verwachten, er zijn namelijk lange droge perioden.
Lees hier het uitgebreide weerbericht.

Machtsoverdracht

De macht wordt zaterdag in veel plaatsen in overgedragen aan prins carnaval. Daarbij geeft de burgemeester de sleutel van de stadspoort aan de nieuwe prins. Vanaf dat moment zwaaien alleen al in onze provincie zo'n 400 prinsen de scepter over de vastelaovend.

Maastricht

De machtsoverdracht in Maastricht wordt zoals elk jaar bijgewoond door enkele bewindslieden uit Den Haag, dit keer door demissionair minister Robbert Dijkgraaf, en de demissionaire staatssecretarissen Eric van der Burg en Vivianne Heijnen. Ook fractievoorzitter Frans Timmermans van GroenLinks-PvdA schuift daarbij aan.

Kater

Veel alcohol drinken, ongezond eten en weinig slaap. Intensief carnaval vieren is een aanslag op je gezondheid. Voedingswetenschapper Samefko Ludidi uit Schinnen vertelt hoe je de kater op natuurlijke wijze, dus zonder paracetamol of ibuprofen, de baas blijft tijdens de vastelaovend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!