Cel en tbs voor man die 'koffiemaatje' mishandelde

De verdachte sloeg het slachtoffer meerdere keren op het hoofd © iStock
Een 54-jarige man uit Irak is vrijdag door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar, voor poging tot doodslag. Hij sloeg in Nederweert een man met een hard voorwerp meerdere keren tegen het hoofd.
Ook kreeg hij tbs met dwangverpleging opgelegd vanwege de verminderde toerekeningsvatbaarheid en moet hij een schadevergoeding van ruim 3700 euro betalen.

Geweldsexplosie

Tijdens de inhoudelijke behandeling, twee weken geleden, noemde de officier van justitie de gebeurtenis 'een geweldsexplosie'. Het Openbaar Ministerie eiste een celstraf van drie jaar en tbs met dwangverpleging. De straf die de rechter vrijdag heeft opgelegd, komt overeen met de eis.

Tien keer

Camerabeelden hebben vastgelegd hoe het slachtoffer op 23 december 2022 meerdere klappen moest incasseren. Dat gebeurde op de Hovensteeg in Nederweert. Met een hard voorwerp sloeg de Irakees de man minstens tien keer tegen het hoofd, concludeert de rechtbank. De twee waren geen bekenden van elkaar. Ze hebben elkaar bij een kringloopwinkel leren kennen en dronken weleens koffie samen.
De veroordeelde heeft twee weken de tijd om hoger beroep aan te tekenen. De kans dat justitie in hoger beroep gaat is klein, omdat de straf hetzelfde uitvalt als de eis.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!