Inge van Dijk nieuwe burgemeester Mook en Middelaar

Inge van Dijk is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Mook en Middelaar © Gemeente Mook en Middelaar
Inge van Dijk wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Mook en Middelaar. Dat heeft de gemeente donderdagavond bekendgemaakt na een besloten raadsvergadering.
Ze wordt de opvolger van Willem Gradisen, die in juni met pensioen gaat. Hij was sinds 1 juni 2012 de burgemeester.

Raadslid en fractievoorzitter VVD Nijmegen

Van Dijk woont in Nijmegen en is op dit moment raadsgriffier in Zevenaar. Ook is ze voorzitter van de raad van toezicht van de Landelijke Federatie Belangenbehartiging voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking Nederland (LFB). Eerder was Van Dijk onder meer raadslid en fractievoorzitter van VVD Nijmegen en verzorgde ze als zelfstandig ondernemer zorgtrainingen.

'Warme persoonlijkheid'

De profielschets voor een nieuwe burgemeester, die de gemeenteraad van Mook en Middelaar in oktober vorig jaar vaststelde, is volgens voorzitter van de vertrouwenscommissie Hanneke Roozendaal op het lijf van Van Dijk geschreven: "Zij is de warme persoonlijkheid met natuurlijke autoriteit naar wie we op zoek waren. Een pragmatische professional die begrijpt wat er speelt in een kleine gemeente en die de samenwerking in het Limburgse én in het Gelderse goed zal kunnen vormgeven."

23 sollicitanten

In totaal solliciteerden er 23 mensen op de vacature van burgemeester van Mook en Middelaar. Na een eerste selectie door gouverneur Emile Roemer, heeft een afvaardiging van de gemeenteraad (de vertrouwenscommissie) met een aantal kandidaten gesprekken gevoerd. Dit heeft geleid tot een voorstel aan de gemeenteraad, die vervolgens besloten heeft Inge van Dijk aan te bevelen als nieuwe burgemeester.
De officiële benoeming van de nieuwe burgemeester wordt gedaan door de koning en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Die procedure duurt ongeveer drie maanden, dus dat zal naar verwachting in mei gebeuren, zodat Van Dijk in juni kan starten als burgemeester.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!