Ov-ambassadeurs helpen senioren met bus- en treinreizen

De Arriva-bussen in Limburg © iStock
In Mook en Middelaar helpen ov-ambassadeurs senioren om te reizen met de bus en trein. Ze helpen niet alleen door het uit te leggen, maar reizen zelfs mee in tijdens 'proefreizen'.
Eén van die proefreizen vond onlangs plaats en dat bleek achteraf erg geslaagd. Drie senioren gingen mee op pad en gaven achteraf aan "een volgende keer op eigen gelegenheid met het openbaar vervoer te kunnen en te willen gaan".

Nijmegen

De proefreis ging eerst met de bus van Mook-Molenhoek naar Nijmegen Centraal. Daar stapte het gezelschap over naar het treinstation, om verder te reizen naar Nijmegen Dukenburg. Eenmaal aangekomen werd daar de bus naar Nijmegen Centraal gepakt en vervolgens de trein naar het startpunt: Mook-Molenhoek.
Ondertussen vertelden de ambassadeurs over de werking van ov-terminals, het in- en uitchecken en hoe je een los, geprint treinkaartje kunt kopen. Ook werd tijdens de reis uitleg gegeven over de digitale borden op de trein- en busstations.

Spreekuur

Senioren in Mook en Middelaar kunnen zich ook in de toekomst nog aanmelden voor een proefreis. Ook is er elke tweede maandag van de maand in ’t Môks Café een 'ov-spreekuur'. Daar kunnen inwoners zich ook laten informeren over de verschillende ov-abonnementen, het plannen van een reis of de verschillende vervoersmogelijkheden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!