Kenteken herkend: politie haalt stropersauto van de weg

Stropers gebruiken 's nachts vaak koplampen of schijnwerpers om dieren te vangen © Istock
Een auto die speciaal was omgebouwd voor stroperij is door de politie van de weg geplukt. Dat gebeurde een paar dagen nadat het voertuig werd gebruikt tijdens een illegale nachtelijke jachtpartij bij Vijlen.
De politie kreeg een tip dat er daar met zoeklichten over de weilanden werd geschenen.

Achtervolging

Agenten vonden de auto, maar van de stropers zelf ontbrak ieder spoor. Tijdens die zoektocht gingen die er zelfs met de auto vandoor. Ook een achtervolging bleef in eerste instantie vruchteloos.

Camera's

Een paar dagen later kwam de auto alsnog in beeld, door ANPR-camera's die kentekenplaten herkennen boven de A2. Daar werd de auto aan de kant gezet, en bleek dat het keuringsbewijs verlopen was en dat er nog verschillende boetes openstonden. Omdat de politie niet kon bewijzen dat de bestuurder ook betrokken was bij de nachtelijke jachtpartij, mocht die uiteindelijk vertrekken. Wel werd de auto in beslag genomen om te worden vernietigd.

Aanpassingen

Om te voorkomen dat de auto te veel op zou vallen, was de verlichting zo aangepast dat de rem- en achterlichten gedoofd konden worden. Ook lagen er verschillende spullen in de auto die worden gebruikt bij stroperij.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!