NS past dienstregeling flink aan, maar niet in Limburg

Stockfoto © iStock
De Nederlandse Spoorwegen gooit de hele dienstregeling in 2025 flink op de schop. Maar op het Limburgse spoor verandert heel weinig.
De NS wil per week 1600 extra treinen laten rijden. En spreekt van de grootste wijziging in jaren. Die nieuwe dienstregeling staat in de Adviesaanvraag Dienstregeling 2025.

Venlo

Per provincie staat daarin aangegeven wat er allemaal gaat veranderen. Maar voor Limburg is dat heel kort samen te vatten. Alleen Venlo wordt genoemd. Volgens de NS wordt die stad in de avonduren beter verbonden met de Randstad. Want de intercity tussen Utrecht en Eindhoven die vier keer per uur rijdt, blijft twee uur langer doorrijden, tot 23:00 uur.
De Adviesaanvraag Dienstregeling is een concept dat nog moet worden goedgekeurd. Dat gebeurt in overleg met overheden en reizigersorganisaties. Maar meestal komen daar alleen wat kleine aanpassingen uit. In het najaar maakt de NS de definitieve dienstregeling voor 2025 bekend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!