Na 40 jaar is Fred nog een keer prins

Fred van Tankeren is na 40 jaar nog eens prins © Peter Beeker (L1)
Hij was in 1984 prins Fred I van De Wortelepin in Blerick. Nu, 40 jaar later, is Fred van Tankeren nog een keer prins. Twee weken geleden werd hij prins Fred van het woonzorghuis Hof Ter Borcht in Baarlo.
"Het is hier één groot feest al de hele dag", zegt zijn vrouw Anita van Tankeren vanuit de residentie van de kersverse prins. Deze maandag vinden tal van feestelijke activiteiten plaats.

Waarom nog eens?

Fred zelf kampt met dementie en kan de gebeurtenissen zelf niet helemaal goed meer plaatsen. Gesprekken voeren met hem is lastig en zijn vrouw herkent hij niet meer. "Toen hij twee weken geleden werd uitgeroepen, snapte hij niet waarom hij weer prins werd. Hij was immers al eens prins geweest! Waarom nu nog eens? Maar vandaag geniet hij met volle teugen", aldus zijn vrouw.

Prinselijk bezoek

De uitverkiezing van Fred heeft wel geleid tot veel bezoek dinsdag in het verzorgingshuis. Niet alleen kwamen zijn adjudanten uit 1984 Wim Nabben en Martin Klaassen langs, ook het huidige trio van de Wortelepin bezocht de oud-prins. Daarnaast kwamen nog jeugdprinsen en schoolkinderen langs. Anita "De oude liedjes kan hij nog meezingen en hij laat het over zich heen komen. Het is natuurlijk wel vermoeiend allemaal, dus tegen 18:00 uur zal hij kapotmoe zijn."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!