Twee mannen aangehouden voor vernielingen aan moskee

Onder andere de deur is beklad met haatteksten en hakenkruizen. © L1 (Frank Moonen)
De politie heeft dinsdagochtend twee mannen van 38 en 29 jaar uit Heerlen aangehouden voor de vernielingen bij moskee Nour in Heerlen.
Enkele ramen van de moskee aan de Kempkensweg waren ingegooid. Ook waren er bekladdingen en (racistische) leuzen aangebracht op borden en deuren.
Een woordvoerder van de politie laat weten dat één van de gearresteerden ook wordt verdacht van een diefstal van levensmiddelen bij een supermarkt. Dat gebeurde afgelopen maandag.

'Jeugd van tegenwoordig'

"Er heeft een klein incident plaatsgevonden. Maar dat is normaal, met de jeugd van tegenwoordig. En het is een nadelige bijkomstigheid van alcohol. Ik vermoed dat het is gedaan door een of twee jongeren", vertelde een bestuurslid van de moskee dinsdagochtend al aan L1. "Als je de teksten leest, is het niveau 1 Nederlands."

Haatteksten

Op de deur en een plakkaat van de moskee zijn teksten geschreven als: 'Fuck Islam', 'Vol is vol' en 'Rot op hier uit mijn staat'. Ook zijn er hakenkruizen getekend. Het bestuurslid blijft echter koel en voelt zich niet bedreigd of geïntimideerd door de actie. "De politie is geïnformeerd en doet zijn werk, ze gaan het onderzoeken. Ook staat de burgemeester achter ons." Inmiddels is er ook al aangifte gedaan, al is dat vooral een verzekeringskwestie.
Het incident heeft ergens tussen 21:00 uur 's avonds en 04:00 uur 's nachts plaatsgevonden. De moskee is dinsdag gewoon open. "De ruit moet wel gemaakt worden en de teksten halen we er met wasbenzine af. We hebben ongeveer 1 liter nodig en vegen het dan weg."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!